Hvornår:
19. juni 2018 kl. 14:00 – 20. juni 2018 kl. 17:00 Europe/Copenhagen Tidszone
2018-06-19T14:00:00+02:00
2018-06-20T17:00:00+02:00
Hvor:
Odsherred med overnatning. Start og slut: Høje Tåstrup St.
Dragsholm Alle
4534 Hørve
Danmark
Pris:
Ca. DKK 875
Kontakt:
NCLF, Arendse Plesner
+45 29 17 18 38

Anden del af en dobbelt MADmekka-studietur for sjællandske og skånske drikkevareproducenter foregår i Odsherred/Sjælland i Nordvestsjælland. Denne tur til især Odsherred udgør en helhed med turen dagen før til det nordvestlige Skåne, og der køres direkte mellem de to destinationer. Har du imidlertid kun mulighed for eller interesse i at deltage i turens ene ben, er det dog en mulighed. Deltagerantal: ca. 20-30 interesserede og engagerede drikkevareproducenter fra de tre regioner i Greater Copenhagen, dvs. Skåne, Hovedstaden og Sjælland.

Tilmelding er nu mulig, hvis du er en drikkevareproducent i Greater Copenhagen-geografien med skub i, appetit på at møde nye mennesker og lyst til udvikle dig selv og din forretning.

 

PROGRAM

Tirsdag d. 19. juni (den danske del af turen)

Kl. 14: Afgang fra Høje Tåstrup Station. (Kl. ca. 14.35: opsamling ved parkeringspladsen ved Holbæk V-afkørslen.)

Kl. 15(.15)-16.30: Nordic Soil, Bjergesøvej 16, 4534 Hørve v. Kasper Jacobsen. Småskala fremstilling af vodka på Lammefjords-kartofler. Virksomheds- og produktpræsentation, smagsprøver.

Kl. 16.45-18: Dragsholm Slot, Dragsholm Allé, 4534 Hørve. Ankomst. Kaffe/the + kage, tjek ind og pause.

Kl. 18-19: Drikkevarerelevant rundvisning ved Peter Fagerland, gastronomisk chef, Dragsholm Slot om udvælgelse af drikkevarer til de tre restaurantkoncepter under samme tag og slottets egenproduktion af vin. Jesper Zeihlund, seniorrådgiver, Nordisk Center for Lokale Fødevarer om arbejdet med Odsherred som vindistrikt.

Kl. 19-21.30 Mingle-middag. Tre retters menu af lokale råvarer inkl. to glas lokal vin. Mellem hovedret og dessert: Jacob Walløe, geolog i UNESCO Geopark Odsherred, fortæller om jordbundsforhold i Odsherred og langs Sejerø-bugten med henblik på vindyrkning (30 min.).

 

Onsdag d. 20. juni

Kl. 7.30: Morgenmad og tjek ud.

Kl. 8.30: afgang med bus.

Kl. 9.00-10.15: Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage, Sidingevej 37, 4560 Vig. Ejer Mogens Bentsen viser rundt og fortæller om sin produktion af ikke-alkoholiske drikkevarer: Hvidtjørnesaft, hyldeblomstsaft, Lammefjordens E.P.O. og æblesaft. Smagsprøver. Der er lidt tid til sidst til at se sig om i gårdbutikken.

Kl. 11.00-12.15: Ørnberg Vin, Hvidelykkegård, Drusbjergvej 2, 4583 Sjællands Odde v. ejer Niels Esbjerg. Rundvisning i mark og vineri samt smagsprøver.

Kl. 12.15-12.45 (13): Frokost i det grønne ved Martin Kvedéris, Birkemosegård Køkken (overvejende egne biodynamiske råvarer).

Kl. (12.45) 13.00-13.55: Kaffe og Ko, Rørvig. (Glidende overgang fra frokost til kaffen.) Kaffemager og iværksætter Morten Hartkorn serverer kaffe fra en af sine specialbyggede, mobile kaffeknallerter. Morten fortæller om sin forretningsmodel og om at skabe varige arbejdspladser i et yderområde.

Kl. 15.00-16.25: Herslev Bryghus, Kattingevej 8, Herslev, 4000 Roskilde, 46 40 18 07. Ejer Tore Jørgensen viser rundt og fortæller om produktionsapparat, produkter og butikskoncept. Smagsprøver.

Kl. ca. 17.00: Ankomst Høje Tåstrup Station. Farvel og tak for denne gang!

Ret til mindre ændringer forbeholdes.

 

Mød drikkevarekollegaer

Tag med på studietur og mød drikkevarekollegaer fra hele Greater Copenhagen. Frisk det svenske op, del og udveksl og tag inspireret hjem med fornyet lyst til at producere det bedste af det bedste…

Tilmelding

FRIST FOR TILMELDING (ANMÄLAN) ER MANDAG D. 11. JUN. 2018. Det er vigtigt, at datoen overholdes! Bedst er det at tage beslutningen om at deltage nu og melde dig til med det samme, for der er et begrænset antal pladser, og det letter planlægningen for alle parter at få helt styr på tilmeldingerne hurtigst muligt. Du tilmelder dig til Smaka på Skåne på dette link: ANMÄLAN STUDIERESA ODSHERRED

NB! Tilmeldingen er bindende.

Betaling

Når du har tilmeldt dig med opgivelse af CVR-nummer, modtager du en faktura fra Smaka på Skåne. Ved opgivelse af CVR-nummer (organisationsnummer) kan du faktureres uden moms. Der kan kun betales via bankoverførsel. Lav en overførsel til udlandet i din netbank. I feltet, hvor du skal angive, hvem der skal betale gebyret, hak da af i “modtager betaler”. Forvent at modtage fakturaen og at skulle betale den dagen efter sidste tilmeldingsfrist, dvs. omkring tirsdag d. 12. juni.

Deltagerbetalingen udgør ca. 30% af kostprisen for turen. Resan subventioneras av Smaka på Skånes & Nordisk Center for Lokale Fødevarers gemensamma projekt inom Greater Copenhagen-samarbetet, samt av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne.

Vel mødt! Vi glæder os til at se dig.