calendar

jun
13
ons
2018
Inspirationsseminar og workshop [IX/X] – FÅ DINE FØDEVAREPRODUKTER UD TIL NYE KUNDEGRUPPER Roskilde Universitetet
jun 13 kl. 15:00 – 18:00

Et MADmekka inspirationsseminar med workshops for mindre producenter samt øvrige interesserede fødevarevirksomheder. Vært og underviser: professor Jon Sundbo.

Få dine fødevareprodukter ud til nye kundegrupper. 

Mange mindre fødevareproducenter, som producerer gastronomiske og økologiske produkter, har problemer med at levere til de store supermarkedskæder. De kan ikke levere i den mængde og stadige strøm som kæderne forlanger. På den anden side kan det være svært at vokse og udvikle virksomheden ved kun at satse på egen gårdbutik eller andre lokale kanaler. Men der er en tredje vej. Fødevaregrossister leverer til restauranter, mindre detailhandel, kantiner, offentlige køkkener m.m. En række fødevarefællesskaber og andre distributionsvirksomheder som Madsamling er ved at vokse sig store og professionelle. Det er nogle afsætningskanaler, som kan få salget af dine produkter ud over den lokale rampe, men som ikke kræver den mængde og standardisering som kæderne forlanger.

Program
Kl. 15-15.15: Velkomst og kort oplæg: Pølser eller historier? Hvad er kernen i at sælge gastronomiske produkter v. Jon Sundbo, professor, Roskilde Universitet.
Kl. 15.15-16.15: Korte oplæg fra Landbrug og Fødevarer, BC Catering, Madsamling, Roskilde Kommune (offentlige køkkener) og VKST om kravene til leverandører og hvordan du som producent kan blive støttet.
Kl. 16.15-17.30: Gennem et faciliteret forløb får du mulighed for at diskutere betingelserne for afsætning og distribution med BC Catering og Madsamling.
(med kaffepause kl. 16.40-17)
Kl. 17.30-18: Aftal yderligere dialog med BC Catering eller Madsamling om mulige aftaler – eller netværk med andre producenter og aktører og drøft kommende aktiviteter.

Deltag onsdag den 13. juni kl. 15-18 på Roskilde Universitet (Bygning 25, lokale 25.1.035, stueetagen) hvis du er interesseret i at indgå aftaler med BC Catering og Madsamling eller høre, hvad forskningen og forskellige interessenter har at sige om, hvordan du markedsfører dine fødevarer. Tilmeld dig senest 6. juni og kontakt Jon Sundbo på sundbo@ruc.dk eller tlf. 40380497, hvis du har spørgsmål til arrangementet.

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

 

 

jun
18
man
2018
Studietur for drikkevareproducenter, del 1 – SKÅNE Skåne. Start og slut: Høje Tåstrup St.
jun 18 kl. 7:30 – jun 19 kl. 14:00

Drikkevarer er hot. Microbryggerier og vinmarker pibler frem, ligesom forbrugerne efterspørger innovative alkoholholdige og sunde, alkoholfri drikkevarer i stor stil. NCLFs projektpartner Smaka på Skåne har været med til at skabe den skånske drikkevarestrategi for 2013-2020. Den skal vi høre om på turen. I både Skåne og på Sjælland arbejdes der med at etablere vindistrikter, og vi skal selvfølgelig besøge vinbønder på både den svenske og den danske side.

Første del af en dobbelt MADmekka-studietur for sjællandske og skånske drikkevareproducenter foregår i det nordvestlige Skåne. Turen udgør en helhed med turen næste dag til Odsherred/Sjælland, og der køres direkte mellem de to destinationer. Har du kun mulighed for eller interesse i at deltage i turens ene ben, er det dog en mulighed. Deltagerantal: ca. 20-30 interesserede og engagerede drikkevareproducenter fra de tre regioner i Greater Copenhagen, dvs. Skåne, Hovedstaden og Sjælland.

PROGRAM

Mandag d. 18. juni

Kl. 7.34: Afgang fra Høje Tåstrup St. med Re 3508 til Kbh H, ankomst 7.47. Skift på hovedbanen.
Kl. 7.56: Afgang fra Kbh H med Re 1322 til Helsingborg C, ankomst 9.23. Vigtigt! Du skal selv købe din enkeltbillet fra Høje Tåstrup til Helsingborg, den koster ca. DKK 200. Du bliver fragtet tilbage til Høje Tåstrup næste dag – eller dagen efter, hvis du skal med på både den svenske og den danske del af studieturen. Men for danskerne gælder det altså, at vi selv skal sørge for at fragte os til Helsingborg C.

Kl. 9.30: Avgång Helsingborg C med buss.

Kl. 10-12.30: Kullahalvöns Vingård Victor Dahl, Kullahalvöns Vingård & Höganäs kommun berättar om gårdsförsäljning, samverkan och arbetet med ett eventuellt vindistrikt. Smakprovning.

Kl. 12.45–14.30: Höganäs Saluhall – Presentation av Höganäs saluhall, vad söker vi hos en dryck? Vad vill kunderna ha? Lunch.

Kl. 14.30-15.30: Höganäs Bryggeri  – Ölprovning och rundvisning av bryggeriet.

Kl. 16-16.30: Incheckning Arilds vingård.

Kl. 16.30-18.30: Svenska CiderfrämjandetHelena Ullmark. Svenska Ciderfrämjandet fokuserar på hantverksmässig framställning av cider. Helena kommer direkt från SM i hantverkscider. Provsmakning av cider. Skåne som dryckesregion ved Jannie Vestergaard, verksamhetsledare Smaka på Skåne.

Kl. 19: Smakprovning av viner från Nordvästra Skåne och tre rätters middag.

Tisdag d. 19. juni

Kl. 9.15-11: Provsmakning av skånska, alkholfria drycker med Anna EklundMatkooperativet Helsingborg.

Kl. 11.15-12.10: Lunch.

Kl. 12.10: Helsingborg C. Start för den danska resan, avslut/påstigning.
Kl. 14: Afgang fra Höje Tåstrup Station, hvor vi evt. sætter nogle danskere af og tager nogle andre danskere med.

For program for den danske del af turen her, hvor tilmeldingsprocedueren også er forklaret. Alt foregår via en og samme tilmeldingsblanket.

 

 

 

 

 

 

jun
19
tirs
2018
Studietur for drikkevareproducenter, del 2 – ODSHERRED Odsherred med overnatning. Start og slut: Høje Tåstrup St.
jun 19 kl. 14:00 – jun 20 kl. 17:00

Anden del af en dobbelt MADmekka-studietur for sjællandske og skånske drikkevareproducenter foregår i Odsherred/Sjælland i Nordvestsjælland. Denne tur til især Odsherred udgør en helhed med turen dagen før til det nordvestlige Skåne, og der køres direkte mellem de to destinationer. Har du imidlertid kun mulighed for eller interesse i at deltage i turens ene ben, er det dog en mulighed. Deltagerantal: ca. 20-30 interesserede og engagerede drikkevareproducenter fra de tre regioner i Greater Copenhagen, dvs. Skåne, Hovedstaden og Sjælland.

Tilmelding er nu mulig, hvis du er en drikkevareproducent i Greater Copenhagen-geografien med skub i, appetit på at møde nye mennesker og lyst til udvikle dig selv og din forretning.

 

PROGRAM

Tirsdag d. 19. juni (den danske del af turen)

Kl. 14: Afgang fra Høje Tåstrup Station. (Kl. ca. 14.35: opsamling ved parkeringspladsen ved Holbæk V-afkørslen.)

Kl. 15(.15)-16.30: Nordic Soil, Bjergesøvej 16, 4534 Hørve v. Kasper Jacobsen. Småskala fremstilling af vodka på Lammefjords-kartofler. Virksomheds- og produktpræsentation, smagsprøver.

Kl. 16.45-18: Dragsholm Slot, Dragsholm Allé, 4534 Hørve. Ankomst. Kaffe/the + kage, tjek ind og pause.

Kl. 18-19: Drikkevarerelevant rundvisning ved Peter Fagerland, gastronomisk chef, Dragsholm Slot om udvælgelse af drikkevarer til de tre restaurantkoncepter under samme tag og slottets egenproduktion af vin. Jesper Zeihlund, seniorrådgiver, Nordisk Center for Lokale Fødevarer om arbejdet med Odsherred som vindistrikt.

Kl. 19-21.30 Mingle-middag. Tre retters menu af lokale råvarer inkl. to glas lokal vin. Mellem hovedret og dessert: Jacob Walløe, geolog i UNESCO Geopark Odsherred, fortæller om jordbundsforhold i Odsherred og langs Sejerø-bugten med henblik på vindyrkning (30 min.).

 

Onsdag d. 20. juni

Kl. 7.30: Morgenmad og tjek ud.

Kl. 8.30: afgang med bus.

Kl. 9.00-10.15: Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage, Sidingevej 37, 4560 Vig. Ejer Mogens Bentsen viser rundt og fortæller om sin produktion af ikke-alkoholiske drikkevarer: Hvidtjørnesaft, hyldeblomstsaft, Lammefjordens E.P.O. og æblesaft. Smagsprøver. Der er lidt tid til sidst til at se sig om i gårdbutikken.

Kl. 11.00-12.15: Ørnberg Vin, Hvidelykkegård, Drusbjergvej 2, 4583 Sjællands Odde v. ejer Niels Esbjerg. Rundvisning i mark og vineri samt smagsprøver.

Kl. 12.15-12.45 (13): Frokost i det grønne ved Martin Kvedéris, Birkemosegård Køkken (overvejende egne biodynamiske råvarer).

Kl. (12.45) 13.00-13.55: Kaffe og Ko, Rørvig. (Glidende overgang fra frokost til kaffen.) Kaffemager og iværksætter Morten Hartkorn serverer kaffe fra en af sine specialbyggede, mobile kaffeknallerter. Morten fortæller om sin forretningsmodel og om at skabe varige arbejdspladser i et yderområde.

Kl. 15.00-16.25: Herslev Bryghus, Kattingevej 8, Herslev, 4000 Roskilde, 46 40 18 07. Ejer Tore Jørgensen viser rundt og fortæller om produktionsapparat, produkter og butikskoncept. Smagsprøver.

Kl. ca. 17.00: Ankomst Høje Tåstrup Station. Farvel og tak for denne gang!

Ret til mindre ændringer forbeholdes.

 

Mød drikkevarekollegaer

Tag med på studietur og mød drikkevarekollegaer fra hele Greater Copenhagen. Frisk det svenske op, del og udveksl og tag inspireret hjem med fornyet lyst til at producere det bedste af det bedste…

Tilmelding

FRIST FOR TILMELDING (ANMÄLAN) ER MANDAG D. 11. JUN. 2018. Det er vigtigt, at datoen overholdes! Bedst er det at tage beslutningen om at deltage nu og melde dig til med det samme, for der er et begrænset antal pladser, og det letter planlægningen for alle parter at få helt styr på tilmeldingerne hurtigst muligt. Du tilmelder dig til Smaka på Skåne på dette link: ANMÄLAN STUDIERESA ODSHERRED

NB! Tilmeldingen er bindende.

Betaling

Når du har tilmeldt dig med opgivelse af CVR-nummer, modtager du en faktura fra Smaka på Skåne. Ved opgivelse af CVR-nummer (organisationsnummer) kan du faktureres uden moms. Der kan kun betales via bankoverførsel. Lav en overførsel til udlandet i din netbank. I feltet, hvor du skal angive, hvem der skal betale gebyret, hak da af i “modtager betaler”. Forvent at modtage fakturaen og at skulle betale den dagen efter sidste tilmeldingsfrist, dvs. omkring tirsdag d. 12. juni.

Deltagerbetalingen udgør ca. 30% af kostprisen for turen. Resan subventioneras av Smaka på Skånes & Nordisk Center for Lokale Fødevarers gemensamma projekt inom Greater Copenhagen-samarbetet, samt av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne.

Vel mødt! Vi glæder os til at se dig.

 

 

okt
4
tors
2018
Inspirationsseminar – MED GASTRONOMIEN FREMAD! Nordisk Center for Lokale Fødevarer
okt 4 kl. 9:30 – 16:30

Et inspirationsseminar for projektets deltagere: små og mellemstore fødevarevirksomheder samt aktører på fødevareområdet.

 

Med gastronomien fremad!

Dette er arbejdstitlen og idéer til indhold. Ret til ændringer forbeholdes.

Stort seminar, der inspirerer og peger ind i fremtiden med afsæt i erfaringer og resultater i projektet. Krydret med cases fra deltagende virksomheder vil der være oplæg ved de fem partnere, der i det daglige på hver deres måde arbejder professionelt med udvikling på fødevareområdet: FOOD Organisation of Denmark, Roskilde Universitetet, Professionshøjskolen Absalon, Smaka på Skåne og Nordisk Center for Lokale Fødevarer.

Dagen kommer til at handle om lokal mad, mad med identitet, gastronomisk innovation, madoplevelser, markedsforståelse, kobling mellem by og land, tendenser etc. Vi lægger op til, at det bliver en flot dag med et spændende program for alle projektets deltagere, hvor vi samler op, deler viden, netværker og siger tak for denne gang – og på GLÆDELIGT GENSYN i fremtiden!

Skulle du være en fødevarevirksomhed, der har noget på hjerte og som gerne vil være blandt talerne d. 4. oktober, så hører hører vi gerne fra dig. Kontakt i så fald venligst projektleder Arendse Plesner på mail: arendse@nclf.dk eller på telefon: 29 17 18 38.

Ankomst fra kl. 9:30. Seminaret starter kl.10. Fælles frokost vil være en del af arrangementet. Endeligt indhold og program ventes senest sidst i august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Der dukker mange flere arrangementer op i kalenderen over de næste måneder, så hvis du ikke allerede er skrevet på listen til MADmekkas nyhedsbrev, så bliv det ved at sende en mail til arendse@nclf.dk. og skriv “Nyhedsbrev, MADmekka, tak!” i emnefeltet.