calendar

apr
3
tirs
2018
Studietur [I/IV] – ODSHERRED – frist forlænget til 26. mar. 18 Odsherred med overnatning
apr 3 kl. 15:00 – apr 4 kl. 16:00

En MADmekka-studietur for producenter og madhåndværkere hjemmehørende i regionerne Sjælland, Hovedstaden og Skåne. Deltagerantal: ca. 25-30. Deltagerbetaling og tilmelding, se neden for.

Denne tur er den første af fire studieture, der finder sted inden sommerferien arrangeret af Nordisk Center for Lokale Fødevarer og Smaka på Skåne. To ture vil gå til Odsherred/Sjælland, to vil gå til Skåne – heraf vil der være en dobbelttur i ugen før Skt. Hans, der henvender sig særligt til drikkevareproducenter.

STUDIETUR TIL ODSHERRED

Det skal handle om oprindelsesmærkning, naturplejekød, rodfrugter og gastronomi, når NCLF og en række af herredets førende producenter og forarbejdere af fødevarer er værter for interesserede og entusiastiske landmænd og madhåndværkere fra Greater Copenhagen-geografiens tre regioner: Sjælland, Hovedstaden og Skåne.

Turen starter tirsdag lige efter påske. Det bliver to intense dage med et spændende program og med overnatning på Dragsholm Slot. Svenskerne starter fra Malmö, danskerne støder til i Fårevejle kl. 15. Turen slutter på Dragsholm Slot næste dag kl. ca. 16.

Program:

DAG 1: Tirsdag d. 3. april

Kl. 15-16.30: Virksomhedsbesøg hos Storøhage Kartofler, Aspagaardsvej 10, 4534 Hørve v. Peter Anker. Rundvisning på det topmoderne kartoffelvaske- og pakkeri. Bulkproduktion og EU-mærkning.

Kl. 16.45-18: Dragsholm Slot, Dragsholm Allé, 4534 Hørve. Ankomst. Kaffe/the + kage, tjek ind og pause.

Kl. 18-19: Rundvisning ved Peter Fagerland, gastronomisk chef, Dragsholm Slot og Jesper Zeihlund, seniorrådgiver, Nordisk Center for Lokale Fødevarer. Fokus på gastronomi, brug af lokale råvarer, de tre restaurant-koncepter under samme tag, arbejdet med og betydningen af Michelin-stjernen, det fremadrettede samarbejde ml. Dragsholm og NCLF.

Kl. 19-21.30 Mingle-middag. Tre retters menu af lokale råvarer inkl. to glas lokal vin.
Mellem hovedret og dessert: Arne Andersen, tidl. landmand, fortæller om tørlægningen af Lammefjorden og jorden dér, der er så særligt gunstig at dyrke rodfrugter på (30 min.).

DAG 2: Onsdag d. 4. april

Kl. 7.30: Morgenmad og tjek ud.

Kl. 8.30-9.30: Tema: Oprindelsesmærkning, Nordsalen på Dragsholm Slot.
Talere: Jannie Vestergaard, Smaka på Skåne: Om mærkning af fødevarer (lokal, regional, global mærkning) og om mærkning i Skåne (30 min.).
Hans-Jørgen Olsen, direktør, Geopark Odsherred: Om geopark-mærkningen (15 min.).
Spørgetid.

Kl. 9.45: Bevæbnet med egen isolerende siddehynde, masser af varmt tøj og med store støvler på, afgang med fælles bus.

Kl. 10.15-11.30: Besøg hos familievirksomheden Dalsbakkegård, Grønlandsvej 4, Hølkerup, 4500 Nykøbing Sj. v. Mogens Hansen. Odsherred Angus. Naturplejekvæg. Gårdbutik. Smagsprøver. Det er muligt at købe fx pølse med hjem, der er forarbejdet lokalt hos slagteren i Nr. Asmindrup.

Kl. 11.45-12.45: Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage, Sidingevej 37, 4560 Vig.
Vi starter med frokost fra Det Vilde Køkken v. indehaver og naturvejleder Jørgen Stoltz, der også fortæller om sin virksomhed. Er vejret godt, indtages frokosten i frugtplantagen 1½ km fra Sidinge Gårdbutik. Er vejret mindre godt, spiser vi i laden. Uanset hvad, regn med, at det er koldt.

12.45-14: Besøg på Sidinge Gårdbutik. Ejer Mogens Bentsen viser rundt og fortæller om sin forretning, dyrkning og forædling af egne og andres produkter: Hvidtjørnesaft, Lammefjordens EPO, frugt, bær, rapsolie, sennep, tangsennep og geopark-mærkning. Smagsprøver. I Sidinge Gårdbutik kan der købes lokale, forædlede produkter med hjem.

14.30-15.45: Vejrhøj Vingård, Vejrhøjvej 9, 4540 Fårevejle v. ejer Niels Fink. Rundvisning i mark og vineri samt smagsprøver. Også her er det muligt at købe produkter med sig hjem.

15.50: Ankomst Dragsholm Slot til parkerede privatbiler. Farvel og på gensyn!

Ret til mindre ændringer forbeholdes.

Mød madkollegaer

Tag med på denne studietur og mød madkollegaer fra hele Greater Copenhagen-geografien. Lad dig inspirere af nogle af de bedste af dem og de gode råvarer og produkter fra Odsherred. Frisk dit svenske op, del og udveksl og tag beriget hjem med fornyet lyst til at gøre det du plejer lidt bedre, lidt mere innovativt, lidt mere bæredygtigt, lidt mere…

Der er fire måder at være med på. Vores samarbejdspartner, Smaka på Skåne, har ansvaret for økonomien på denne og de næste tre studieture. Derfor er valutaen svenske kroner, SEK, og det er Smaka på Skåne, der tager imod tilmelding, fakturerer og modtager betaling. Her er priserne:  

1) HELE TUREN, ENKELTVÆRELSE: Pris for hele turen med overnatning i enkeltværelse, forplejning og bus i Odsherred d. 4. april som anført i programmet ovenfor.
SEK 1.185 / ca. DKK 875 ex. moms.

2) HELE TUREN, DOBBELTVÆRELSE: Pris pr. person for hele turen med overnatning i dobbeltværelse (double bed) eller delt værelse med to senge (twin bed).
SEK 785 / ca. DKK 575 ex. moms.
Dette er kun en mulighed for to, der kender hinanden i forvejen og booker samtidig. Specificer venligst sengetype ved booking.

3) KUN MINGLE-MIDDAG: Pris for deltagelse i tre retters mingle-middag inkl. to glas vin, foredrag om Lammefjordens historie samt netværk, tirsdag d. 3. april kl. 19-21.30 på Dragsholm Slot.
SEK 705 / ca. DKK 516 ex. moms.

4) KUN BUSTUR: Pris for deltagelse i bustur i Odsherred med virksomhedsbesøg og frokost d. 4. april, 9.45-ca. 16.
SEK 585 / ca. DKK 430 ex. moms.

Specificer desuden ved booking om du er vegetar, veganer, glutenfri, skaldyrsallergiker el. andet.

Tilmelding

FRIST FOR TILMELDING (ANMÄLAN) ER FORLÆNGET TIL MANDAG D. 26. MAR. 2018, dvs. mandag i påskeugen. Det er vigtigt, at datoen overholdes! Bedst er det at tage beslutningen om at deltage nu og melde dig til med det samme, for der er et begrænset antal pladser, og det letter planlægningen for alle parter at få helt styr på tilmeldingerne hurtigst muligt. Du tilmelder dig til Smaka på Skåne på dette link: ANMÄLAN STUDIERESA ODSHERRED

NB! Tilmeldingen er bindende.

Betaling

Når du har tilmeldt dig med opgivelse af CVR-nummer, modtager du en faktura fra Smaka på Skåne. Ved opgivelse af CVR-nummer (organisationsnummer) kan du faktureres uden moms (reverse charge). Der kan kun betales via bankoverførsel. Lav en overførsel til udlandet i din netbank. I feltet, hvor du skal angive, hvem der skal betale gebyret, hak da af i “modtager betaler”. Forvent at modtage fakturaen og at skulle betale den dagen efter sidste tilmeldingsfrist, dvs. omkring tirsdag d. 27. marts.

Deltagerbetalingen udgør ca. 30% af kostprisen for turen. Resan subventioneras av Smaka på Skånes & Nordisk Center for Lokale Fødevarers gemensamma projekt inom Greater Copenhagen-samarbetet, samt av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne.

Vel mødt! Vi glæder os til at se dig.

 

 

 

apr
10
tirs
2018
Workshop [III/III] – LOGISTIK FOR FREMTIDEN Københavns Madhus
apr 10 kl. 15:00 – 18:00

Workshop for og om start-ups, små- og mellemstore virksomheder og entreprenørskab inden for mad og måltider. NB! Nyt afholdelsessted: Københavns Madhus (2 min. fra CPH Food Space).

Logistik for fremtiden – det samlede system og nye muligheder

MADmekka-partneren Professionshøjskolen Absalon (PHA, tidl. UCSJ) inviterer dig med på den tredje og sidste af tre workshops med det formål at løfte og udvikle logistikken på fødevareområdet. Første workshop handlede om leverandørernes behov, den anden om aftagernes behov, den tredje har fokus på det samlede system og konkrete muligheder.

Det er tidskrævende for den enkelte producent at transportere sine egne produkter, og det kan være dyrt at få en fragtmand til det. Derfor kan der være en fordel i at gå sammen med andre mindre producenter og lave en fælles logistikløsning.

Gennem oplæg fra transportører ser vi på denne workshop samlet på hele transport- og opbevaringssystemet. Baseret på input fra en række producenter og aftagere kommer vi med konkrete bud på, hvordan et system kan se ud. Workshoppen byder blandt andet på:

  • Oplæg fra PHA-forskerne i “Greater Copenhagen – fremtidens MADmekka”
  • Oplæg fra fødevaretransportører om konkrete udfordringer og løsninger
  • Workshop med diskussion af gensidige krav og forventninger til et fælles distributionssystem
  • Udvikling af løsninger på udfordringerne
  • Netværk for producenter, aftagere og andre aktører

Workshoppen varer fra kl. 15-18. Husk endelig af afsætte tid til efterfølgende netværk, drinks & snacks.

Det får du ud af forløbet: Vi tager udgangspunkt i netop dine behov, og du møder andre i værdikæden med samme udfordringer som dig selv. Sammen tænker vi ud af boksen og finder nye løsninger.

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Så alt i alt er det stadig en super god deal for dig. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt da venligst Camilla Pedersen på mail: cavp@pha.dk

 

 

 

maj
2
ons
2018
Inspirationsseminar og workshop [VIII/X] – FØDEVARETRENDS NU OG I FREMTIDEN CPH Foodspace
maj 2 kl. 11:45 – 16:30

Et MADmekka inspirationsseminar med workshop for små og mellemstore fødevarevirksomheder. Underviser: Donna Sundbo, adjunkt (Professionshøjskolen Absalon).

 

Fødevaretrends nu og i fremtiden

Endeligt indhold og program ventes sidst i februar. Foreløbig beskrivelse:

Mad. Vi snakker om det som aldrig før, vi ser mere tv om mad end nogensinde. Mad er blevet en del af vores liv til hverdag og fest på en helt ny måde. Samtidig har vores syn på fødevarer ændret sig markant de seneste par årtier, og vores brug af fødevarer har ændret sig endnu mere markant.

Hvorfor? Vil det vare ved? Og hvorfor kommer denne interesse lige nu?

På dette inspirationsseminar med workshop tager vi pulsen på en række forskellige fødevaretrends. Vi diskuterer, hvad fremtiden kan bringe, og hvordan du kan gribe tendenserne i din virksomhed og være med til at forme fremtidens madscene.

Underviser er Donna Sundbo. Hun er uddannet antropolog og har specialiseret sig på fødevareområdet. I dag arbejder hun som adjunkt på Professionshøjskolen Absalon og står i spidsen for de forskningsområder i Fremtidens MADmekka, der undersøger madoplevelser og madevents samt forbrugermotivation nu og i fremtiden.

Ankomst fra kl. 11:45, undervisning incl. frokost varer fra 12:00-16:30.

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Så alt i alt er det stadig en super god deal for dig. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

 

Studietur [II/IV] – SKÅNE Skåne med overnatning
maj 2 kl. 15:00 – maj 3 kl. 16:00

En MADmekka-studietur for sjællandske og skånske producenter og madhåndværkere*). Deltagerantal: ca. 20-30. Deltagerbetalingen er endnu ikke kendt, men regn med ca. kr. 800-1000. Tilmelding endnu ikke mulig, men sæt kryds i kalenderen. Denne tur er den anden af fire, der finder sted inden sommerferien. To ture vil går til Odsherred/Sjælland, to vil gå til Skåne – heraf vil der være en dobbelttur i ugen før Skt. Hans, der henvender sig særligt til drikkevareproducenter.

SKÅNE, kulinarisk region, innovation på tradition

Skåne bjuder in danska mathantverkare och lantbrukare för att ta del av hur Skåne jobbar för att utvecklas som gastronomisk region. Vi hälsar på besöksmål med mångfacetterad verksamhet (produktion, gårdsbutik, upplevelser, logistiklösningar) på Österlen med omnejd, samt tar del av hur man jobbar med lokala varor i butik via Smaka på Skånes butikskoncept ”Närproducerat och noga utvalt”.

Turen inkluderer overnatning på Drakamöllan Gårdshotell.

*) Madhåndværkere skaber unikke, velsmagende produkter af høj kvalitet og med tydelig identitet. Produkterne tilvirkes hovedsageligt at lokale råvarer, der forædles varsomt, i lille skala, og ofte på egen gård. Kendetegnende for madhåndværk er, at menneskets hånd og kunnen er med i hele produktionskæden. Dette giver sunde produkter uden unødvendige tilsætningsstoffer, og det giver sporbare produkter. Madhåndværk bringer mad frem med tradition og videreudvikler metoderne og skaber innovative produkter.

Studieturen d. 2.-3. maj arrangeres af Smaka på Skåne i samarbejde med NCLF. Indhold under udarbejdelse.

 

 

 

jun
18
man
2018
Studietur for drikkevareproducenter, del 1 – SKÅNE Skåne med overnatning
jun 18 – jun 19 heldags

Drikkevarer er hot. Microbryggerier og vinmarker pibler frem, ligesom forbrugerne efterspørger innovative alkoholholdige og sunde, alkoholfri drikkevarer i stor stil. NCLFs projektpartner Smaka på Skåne har været med til at skabe den skånske drikkevarestrategi for 2013-2020. Den skal vi høre om på turen. I både Skåne og på Sjælland arbejdes der med at etablere vindistrikter, og vi skal selvfølgelig besøge vinbønder på både den svenske og den danske side.

Første del af en dobbelt MADmekka-studietur for sjællandske og skånske drikkevareproducenter foregår i det nordvestlige Skåne. Turen udgør en helhed med turen næste dag til Odsherred/Sjælland, og der køres direkte mellem de to destinationer. Har du kun mulighed for eller interesse i at deltage i turens ene ben, er det dog en mulighed. Deltagerantal: ca. 20-30 interesserede og engagerede drikkevareproducenter fra de tre regioner i Greater Copenhagen, dvs. Skåne, Hovedstaden og Sjælland. Deltagerbetalingen er endnu ikke kendt, men regn med ca. kr. 500-800 pr. ben.

Studieturen d. 18.-19. juni arrangeres af Smaka på Skåne i samarbejde med Nordisk Center for Lokale Fødevarer. I umiddelbar forlængelse af denne tur ligger turen til Odsherred/Sjælland fra d. 19.-20. juni, ligeledes med overnatning. Indhold og pris er under udarbejdelse. Tilmelding er således endnu ikke mulig, men sæt kryds i kalenderen, hvis du er en drikkevareproducent i Greater Copenhagen-geografien med skub i, appetit på at møde nye mennesker og lyst til udvikle dig selv og din forretning.

 

 

 

jun
19
tirs
2018
Studietur for drikkevareproducenter, del 2 – ODSHERRED Odsherred med overnatning
jun 19 – jun 20 heldags

Drikkevarer er hot. Microbryggerier og vinmarker pibler frem, ligesom forbrugerne efterspørger innovative alkoholholdige og sunde, alkoholfri drikkevarer i stor stil.

Anden del af en dobbelt MADmekka-studietur for sjællandske og skånske drikkevareproducenter foregår i Odsherred i Nordvestsjælland. Denne tur til især Odsherred udgør en helhed med turen dagen før til det nordvestlige Skåne, og der køres direkte mellem de to destinationer. Har du imidlertid kun mulighed for eller interesse i at deltage i turens ene ben, er det dog en mulighed. Deltagerantal: ca. 20-30 interesserede og engagerede drikkevareproducenter fra de tre regioner i Greater Copenhagen, dvs. Skåne, Hovedstaden og Sjælland. Deltagerbetalingen er endnu ikke kendt, men regn med ca. kr. 500-800 pr. ben.

Studieturen d. 19.-20. juni arrangeres af Nordisk Center for Lokale Fødevarer i samarbejde med Smaka på Skåne. Turen ligger i umiddelbar forlængelse af turen til Skåne dagen før (18.-19. juni), ligeledes med overnatning. Indhold og pris er under udarbejdelse. Tilmelding er således endnu ikke mulig, men sæt kryds i kalenderen, hvis du er en drikkevareproducent i Greater Copenhagen-geografien med skub i, appetit på at møde nye mennesker og lyst til udvikle dig selv og din forretning.

 

 

 

okt
4
tors
2018
Inspirationsseminar – MED GASTRONOMIEN FREMAD! Nordisk Center for Lokale Fødevarer
okt 4 kl. 9:30 – 16:30

Et inspirationsseminar for projektets deltagere: små og mellemstore fødevarevirksomheder samt aktører på fødevareområdet.

 

Med gastronomien fremad!

Stort seminar, der inspirerer og peger ind i fremtiden med afsæt i erfaringer og resultater i projektet. Krydret med cases fra deltagende virksomheder vil der være oplæg ved de fem partnere, der i det daglige på hver deres måde arbejder professionelt med udvikling på fødevareområdet: FOOD Organisation of Denmark, Roskilde Universitetet, Professionshøjskolen Absalon, Smaka på Skåne og Nordisk Center for Lokale Fødevarer.

Dagen kommer til at handle om lokal mad, mad med identitet, gastronomisk innovation, madoplevelser, markedsforståelse, kobling mellem by og land, tendenser etc. Vi lægger op til, at det bliver en flot dag med et spændende program for alle projektets deltagere, hvor vi samler op, deler viden, netværker og siger tak for denne gang – og på GLÆDELIGT GENSYN i fremtiden!

Skulle du være en fødevarevirksomhed, der har noget på hjerte og som gerne vil være blandt talerne d. 4. oktober, så hører hører vi gerne fra dig. Kontakt i så fald venligst projektleder Arendse Plesner på mail: arendse@nclf.dk eller på telefon: 29 17 18 38.

Ankomst fra kl. 9:30. Seminaret starter kl.10. Fælles frokost vil være en del af arrangementet. Endeligt indhold og program ventes senest sidst i august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Der dukker mange flere arrangementer op i kalenderen over de næste måneder, så hvis du ikke allerede er skrevet på listen til MADmekkas nyhedsbrev, så bliv det ved at sende en mail til arendse@nclf.dk. og skriv “Nyhedsbrev, MADmekka, tak!” i emnefeltet.