For få dage siden, havde NCLF på opfordring af Odsherred vinproducenter samlet interessenter, for at begynde en lang rejse – Nemlig at etablerer Danmarks første geografisk bestemte vindistrikt.

Odsherreds Terroir er unik i forhold til Dansk vinproduktion – Det har man med succes arbejdet med gennem et årti. der ligger et enorm potentiale i at begynde og se på de overordnede muligheder i forhold til at få mange flere til at etablerer sig som vinbønder i Odsherred. Det kræver at man lægger en strategi på området, og det var hvad NCLF gjorde sammen med områdets vinproducenter, gastronomiske vinkyndige fra lokalområdet, samt geologisk assistance fra Geopark Odsherred. Vi er nu kommer et skridt videre i forhold til at begynde den lange rejse for at gøre Odsherred til et anerkendt vinområde, også uden for Danmarks grænser.

Det handler om samarbejde, og om at være klar til at sætte den viden i spil der allerede er, og så være behjælpelig overfor eventuelt kommende vindyrkere – alt det er en selvfølgelighed hos både vinproducenter og os i NCLF.

Det er ikke noget der sker hen over natten, men selv om det kan tage tid og måske lige nu virke lidt overdrevent, så er dette her initiativ tænkt mange år frem – Visionen er at man om 10 -15 år har opbygget en klynge af vinproducenter af international karakter.

Det siger sig selv, at det i den grad er en fordel for området generelt – Samt er der også en pointe i at de producenter der er nu, vil blive stærkere af at få kollegaer – Det er der ikke så meget nyt i, hvis vi ser på hvordan vindistrikter fungerer i andre lande, hvor de har været længe -Vi er lige gået i gang med processen, og vender ultimo 2017 tilbage med konkret beskrivelser og generelle rammevilkår.