madmekka_16-9_510

Greater Copenhagen* – Fremtidens MADmekka

Forretningsudvikling for fødevareerhvervet, der giver nye vinkler på værdikæden fra jord til bord, fra land til by, fra producent til forbruger, griber trends, videndeler, styrker og udbygger netværk og markeder. Projektet tilbyder virksomhederne et overflødighedshorn af netværksmøder, seminarer og workshops, der er faciliteret af førende kræfter inden for erhvervsudvikling, fødevarer og gastronomi.

*) Mere om Greater Copenhagen.

Partnere: University College Sjælland, Roskilde Universitet, FOOD Organisation of Denmark og Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin.

diverse (9 of 18)

Et liv med mad gør dig glad

Handler om at udvikle og etablere et anderledes og nytænkende fagligt miljø for fødevarer og gastronomi, hvor der skabes tætte samarbejder og kobling mellem uddannelse og virksomheder, der blandt andet inviteres indenfor til fælles produktudvikling og videndeling.

Partnere: Hotel- & Restaurantskolen, NCLF & Odsherred Kommune.

diverse (16 of 18)

WasteTaste

Samarbejde om ny teknologi og forskning forvandler affald til nye fødevarer.
Producenter af frugt og grønt har en kæmpe overskudsproduktion hvert år. Ca. 100.000 tons spiseligt mad bliver i bedste fald brugt til kvægfoder og i værste fald smidt ud. Sammen med virksomheden WTT, Københavns og Aarhus Universitet og flere producenter går vi i WasteTaste-projektet nye veje og producerer innovative sunde produkter ud fra restprodukter, frasorterede grøntsager osv. Der bliver udviklet helt ny teknologi til bæredygtige produktioner i projektet.

Partnere: WTT, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og producenter på Lammefjorden.

_MG_7877

10. klasse fødevarelinje

Startskuddet er gået til etablering af et stærkt, tværfagligt uddannelsesmiljø. Nordens største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme går lokalt.
Efter sommerferien 2016 åbnede Hotel- og Restaurantskolen dørene til en 10. klasse fødevarelinje og et grundforløb i Fårevejle.
Næste sommer forventer vi at få følgeskab af EUX-uddannelsen som ernæringsassistent og EUC Roskildes grundforløb til de grønne uddannelser samme sted.

Partnere: Odsherred Kommune, Hotel- & Restaurantskolen og Roskilde Tekniske Skole.

 

Forprojekt for Det Nordiske Fødevarecenter

Forprojektets formål er at kvalificere og modne udvikling og etablering af Det Nordiske Fødevarecenter, DNF,
der forventes igangsat i 2016. Visionen 2025 er at blive et af ”Verdens førende udviklings- og videncenter indenfor lokale fødevarer”. Visionen skal udfolde det udviklingspotentiale, der ligger i Geopark Odsherreds stedbundne ressourcer, når disse anvendes som omdrejningspunkt for en bæredygtig udvikling med fokus på mangfoldighed, nicheproduktion, uddannelse, innovation, entreprenørskab og tværfaglige samarbejder.

Partnere: LAG Midt Nordvestsjælland og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.