100 livretter fra børn mellem 5 og 12 år

NCLFs udsendte kulinariske kompetencer Linda og Jesper lagde vejen forbi Egebjerg Skole i Odsherred, hvor de forestod dagens fagtema – SMAGS og de 5 smags sanser

I forbindelse med dagens emne, havde Linda og Jesper også en dagsorden med hjemme fra – De ville hører hvordan børnene talte om mad og om smag.

Der er lavet enorm mange analyser og survey om børns madvaner og kompetencer, men de havde bestemt sig for at finde ud af det helt lavpraktisk

der var to emner de ville have svar på

1- Hvor meget ved børn om råvarer og mad generelt – vi hører tit hvor lidt børn ved om mad i forhold til i gamle dage – Er det sandt

Nej – på ingen måde. Vi erfarede at børn vidste en masse, som vi som udgangspunkt slet ikke regnede med. Eksempelvis talte vi om smagssanser, og vi talte om hvilke smage vi kendte – Salt , sødt, bitter surt og UMAMI. Den sidste vidste godt 10 % noget om, og kunne også forklarer smagen for os – ret fantastisk

2- Hvad kan de godt li – Er det rigtigt at børn kun kan li Pasta, pizza, lasagne og burger ?

Ja det er helt korrekt – Men der er også andre spændende retter, som kan glide ned

Til de nysgerrige er den fulde liste over livretter nedenstående

Retten

Antal

Pizza 29
Burger 15
Lasagne 15
Sushi 11
Pasta med Kødsauce 11
Boller i Carry 10
Risengrød 6
Pandekager 6
Hot Dog 5
Kyllinge Nuggets 5
Durum med Kebab 4
Flæskesteg 3
Is/Isvafler 3
Andesteg 3
Chokolade kage 3
Chilli Cheese Tops 2
Brasede Kartofler 2
Nachos 2
Tortillas 2
 Pasta m/u Ketchup 2
Kylling i Carry 2
Pommes Frites 2
Pasta med Pesto 2
Stuvet Hvidkål 1
Røget Laks 1
Brune Kartofler 1
Skinke Steg 1
Medister 1
Rødbede Suppe 1
Blæksprutter 1
Chillisuppe 1
Kød kogt i Cola 1
Kartoffelmos 1
Svensk Pølseret 1
Tapas 1
Boller 1
Stegt flæsk med persillesauce 1
Tarteletter med Kyllinge fyld 1
Jordbær kage 1
Kalve kød 1
Klat Kager 1
Kogt Medister 1
Forloren Hare 1
Tomatsauce 1
Pølsehorn 1

 

By | 2017-12-18T11:05:57+00:00 december 18th, 2017|