NCLF Akademi – åbner i foråret 2021

De stedbundne lokale fødevarer kan være en del af fremtidens løsninger på flere samfundsproblemer indenfor:

  • Erhverv & uddannelse
  • Sundhed & kulinarisk kvalitet
  • Miljø & biodiversitet
  • Klima & bæredygtighed
  • Fødevaresuverænitet & selvforsyning
  • Landdistriktsudvikling & skellet mellem by og land

Derfor skaber NCLF nu et Akademi, som er forankret lokalt i de stedbundne ressourcer. Det tager udgangspunkt i Odsherreds lokale fødevarer og den kulinariske kvalitet som omdrejningspunkt for vækst, viden og udvikling, men kan bredes ud både lokalt, regionalt og nationalt.

 

 

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE OM NCLF’S AKADEMI FOR LOKALE FØDEVARER

Akademiet bliver fysisk placeret i Vibehus i Annebergparken i Nykøbing Sjælland

NCLF’s Akademi samarbejder med en række uddannelses- og videnspartnere i hele Danmark, og bruger lokalområdets ressourcer og producenter som et stort, ”åbent klasselokale”, hvor hele området inddrages som undervisnings-og formidlingsplatform. Råvareproducenter er med til at demonstrere teorien i virkeligheden, så det høje faglige akademiske niveau kombineres med det praktiske.

 

Akademiet skal skabe forståelse og udvikling af værdikæden – lige fra daginstitutioner til universiteter og videre ud til fødevareerhvervet – og binde den teoretiske viden sammen med den praktiske virkelighed. Dermed bidrager Akademiet til at tilføre fødevaresektoren en holistisk og socialøkonomisk helhedstænkning.

NCLF har tidligere med succes arrangeret en tre dages Food Camp med overnatning for elever på Hotel – og Restaurantskolen i Valby, som fremover også vil blive en del af Akademiets uddannelsesrettede aktiviteter i forskellige variationer.

Klik her for at se videoen, da elever fra fra Hotel- og Restaurantskolen var med på NCLF’s Food Camp