Hvornår:
3. april 2018 kl. 15:00 – 4. april 2018 kl. 16:00 Europe/Copenhagen Tidszone
2018-04-03T15:00:00+02:00
2018-04-04T16:00:00+02:00
Hvor:
Odsherred med overnatning
Dragsholm Alle
4534 Hørve
Danmark
Pris:
DKK 875
Kontakt:
Karin Grahn, Smaka på Skåne
+46 70-280 36 08

En MADmekka-studietur for producenter og madhåndværkere hjemmehørende i regionerne Sjælland, Hovedstaden og Skåne. Deltagerantal: ca. 25-30. Deltagerbetaling og tilmelding, se neden for.

Denne tur er den første af fire studieture, der finder sted inden sommerferien arrangeret af Nordisk Center for Lokale Fødevarer og Smaka på Skåne. To ture vil gå til Odsherred/Sjælland, to vil gå til Skåne – heraf vil der være en dobbelttur i ugen før Skt. Hans, der henvender sig særligt til drikkevareproducenter.

STUDIETUR TIL ODSHERRED

Det skal handle om oprindelsesmærkning, naturplejekød, rodfrugter og gastronomi, når NCLF og en række af herredets førende producenter og forarbejdere af fødevarer er værter for interesserede og entusiastiske landmænd og madhåndværkere fra Greater Copenhagen-geografiens tre regioner: Sjælland, Hovedstaden og Skåne.

Turen starter tirsdag lige efter påske. Det bliver to intense dage med et spændende program og med overnatning på Dragsholm Slot. Svenskerne starter fra Malmö, danskerne støder til i Fårevejle kl. 15. Turen slutter på Dragsholm Slot næste dag kl. ca. 16.

Program:

DAG 1: Tirsdag d. 3. april

Kl. 15-16.30: Virksomhedsbesøg hos Storøhage Kartofler, Aspagaardsvej 10, 4534 Hørve v. Peter Anker. Rundvisning på det topmoderne kartoffelvaske- og pakkeri. Bulkproduktion og EU-mærkning.

Kl. 16.45-18: Dragsholm Slot, Dragsholm Allé, 4534 Hørve. Ankomst. Kaffe/the + kage, tjek ind og pause.

Kl. 18-19: Rundvisning ved Peter Fagerland, gastronomisk chef, Dragsholm Slot og Jesper Zeihlund, seniorrådgiver, Nordisk Center for Lokale Fødevarer. Fokus på gastronomi, brug af lokale råvarer, de tre restaurant-koncepter under samme tag, arbejdet med og betydningen af Michelin-stjernen, det fremadrettede samarbejde ml. Dragsholm og NCLF.

Kl. 19-21.30 Mingle-middag. Tre retters menu af lokale råvarer inkl. to glas lokal vin.
Mellem hovedret og dessert: Arne Andersen, tidl. landmand, fortæller om tørlægningen af Lammefjorden og jorden dér, der er så særligt gunstig at dyrke rodfrugter på (30 min.).

DAG 2: Onsdag d. 4. april

Kl. 7.30: Morgenmad og tjek ud.

Kl. 8.30-9.30: Tema: Oprindelsesmærkning, Nordsalen på Dragsholm Slot.
Talere: Jannie Vestergaard, Smaka på Skåne: Om mærkning af fødevarer (lokal, regional, global mærkning) og om mærkning i Skåne (30 min.).
Hans-Jørgen Olsen, direktør, Geopark Odsherred: Om geopark-mærkningen (15 min.).
Spørgetid.

Kl. 9.45: Bevæbnet med egen isolerende siddehynde, masser af varmt tøj og med store støvler på, afgang med fælles bus.

Kl. 10.15-11.30: Besøg hos familievirksomheden Dalsbakkegård, Grønlandsvej 4, Hølkerup, 4500 Nykøbing Sj. v. Mogens Hansen. Odsherred Angus. Naturplejekvæg. Gårdbutik. Smagsprøver. Det er muligt at købe fx pølse med hjem, der er forarbejdet lokalt hos slagteren i Nr. Asmindrup.

Kl. 11.45-12.45: Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage, Sidingevej 37, 4560 Vig.
Vi starter med frokost fra Det Vilde Køkken v. indehaver og naturvejleder Jørgen Stoltz, der også fortæller om sin virksomhed. Er vejret godt, indtages frokosten i frugtplantagen 1½ km fra Sidinge Gårdbutik. Er vejret mindre godt, spiser vi i laden. Uanset hvad, regn med, at det er koldt.

12.45-14: Besøg på Sidinge Gårdbutik. Ejer Mogens Bentsen viser rundt og fortæller om sin forretning, dyrkning og forædling af egne og andres produkter: Hvidtjørnesaft, Lammefjordens EPO, frugt, bær, rapsolie, sennep, tangsennep og geopark-mærkning. Smagsprøver. I Sidinge Gårdbutik kan der købes lokale, forædlede produkter med hjem.

14.30-15.45: Vejrhøj Vingård, Vejrhøjvej 9, 4540 Fårevejle v. ejer Niels Fink. Rundvisning i mark og vineri samt smagsprøver. Også her er det muligt at købe produkter med sig hjem.

15.50: Ankomst Dragsholm Slot til parkerede privatbiler. Farvel og på gensyn!

Ret til mindre ændringer forbeholdes.

Mød madkollegaer

Tag med på denne studietur og mød madkollegaer fra hele Greater Copenhagen-geografien. Lad dig inspirere af nogle af de bedste af dem og de gode råvarer og produkter fra Odsherred. Frisk dit svenske op, del og udveksl og tag beriget hjem med fornyet lyst til at gøre det du plejer lidt bedre, lidt mere innovativt, lidt mere bæredygtigt, lidt mere…

Der er fire måder at være med på. Vores samarbejdspartner, Smaka på Skåne, har ansvaret for økonomien på denne og de næste tre studieture. Derfor er valutaen svenske kroner, SEK, og det er Smaka på Skåne, der tager imod tilmelding, fakturerer og modtager betaling. Her er priserne:  

1) HELE TUREN, ENKELTVÆRELSE: Pris for hele turen med overnatning i enkeltværelse, forplejning og bus i Odsherred d. 4. april som anført i programmet ovenfor.
SEK 1.185 / ca. DKK 875 ex. moms.

2) HELE TUREN, DOBBELTVÆRELSE: Pris pr. person for hele turen med overnatning i dobbeltværelse (double bed) eller delt værelse med to senge (twin bed).
SEK 785 / ca. DKK 575 ex. moms.
Dette er kun en mulighed for to, der kender hinanden i forvejen og booker samtidig. Specificer venligst sengetype ved booking.

3) KUN MINGLE-MIDDAG: Pris for deltagelse i tre retters mingle-middag inkl. to glas vin, foredrag om Lammefjordens historie samt netværk, tirsdag d. 3. april kl. 19-21.30 på Dragsholm Slot.
SEK 705 / ca. DKK 516 ex. moms.

4) KUN BUSTUR: Pris for deltagelse i bustur i Odsherred med virksomhedsbesøg og frokost d. 4. april, 9.45-ca. 16.
SEK 585 / ca. DKK 430 ex. moms.

Specificer desuden ved booking om du er vegetar, veganer, glutenfri, skaldyrsallergiker el. andet.

Tilmelding

FRIST FOR TILMELDING (ANMÄLAN) ER FORLÆNGET TIL MANDAG D. 26. MAR. 2018, dvs. mandag i påskeugen. Det er vigtigt, at datoen overholdes! Bedst er det at tage beslutningen om at deltage nu og melde dig til med det samme, for der er et begrænset antal pladser, og det letter planlægningen for alle parter at få helt styr på tilmeldingerne hurtigst muligt. Du tilmelder dig til Smaka på Skåne på dette link: ANMÄLAN STUDIERESA ODSHERRED

NB! Tilmeldingen er bindende.

Betaling

Når du har tilmeldt dig med opgivelse af CVR-nummer, modtager du en faktura fra Smaka på Skåne. Ved opgivelse af CVR-nummer (organisationsnummer) kan du faktureres uden moms (reverse charge). Der kan kun betales via bankoverførsel. Lav en overførsel til udlandet i din netbank. I feltet, hvor du skal angive, hvem der skal betale gebyret, hak da af i “modtager betaler”. Forvent at modtage fakturaen og at skulle betale den dagen efter sidste tilmeldingsfrist, dvs. omkring tirsdag d. 27. marts.

Deltagerbetalingen udgør ca. 30% af kostprisen for turen. Resan subventioneras av Smaka på Skånes & Nordisk Center for Lokale Fødevarers gemensamma projekt inom Greater Copenhagen-samarbetet, samt av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne.

Vel mødt! Vi glæder os til at se dig.

 

 

 

By | 2018-03-22T15:14:49+00:00 marts 22nd, 2018|