Hvornår:
2. maj 2018 kl. 14:30 – 3. maj 2018 kl. 16:00 Europe/Copenhagen Tidszone
2018-05-02T14:30:00+02:00
2018-05-03T16:00:00+02:00
Hvor:
Skåne/Österlen med start og slut på Hyllie St. (Malmö Arena)
215 32 Malmö
Sverige
Pris:
DKK 550
Kontakt:
Karin Grahn, Smaka på Skåne
+46 70-280 36 08

En MADmekka-studietur for sjællandske og skånske producenter og madhåndværkere*). Deltagerantal: ca. 20-30. Deltagerbetalingen er SEK 750 eller ca. DKK 550. Denne tur er den anden af fire, der finder sted inden sommerferien arrangeret af Nordisk Center for Lokale Fødevarer i samarbejde med Smaka på Skåne. To ture vil gå til Odsherred/Sjælland, to vil gå til Skåne – heraf vil der være en dobbelttur i ugen før Skt. Hans, der henvender sig særligt til drikkevareproducenter.

Skåne indbyder svenske og danske madhåndværkere og landmænd til høre om, hvordan Skåne arbejder med at udvikle sig som gastronomiske region. Vi skal møde nøgleaktører og -producenter i arbejdet med “Närproducerat och noga utvalt”, Matrundan, Regional Matkultur med meget mere. Forvent et par intense dage med masser af “mad” på bordet.

*) Madhåndværkere skaber unikke, velsmagende produkter af høj kvalitet og med tydelig identitet. Produkterne tilvirkes hovedsageligt at lokale råvarer, der forædles varsomt, i lille skala, og ofte på egen gård. Kendetegnende for madhåndværk er, at menneskets hånd og kunnen er med i hele produktionskæden. Dette giver sunde produkter uden unødvendige tilsætningsstoffer, og det giver sporbare produkter. Madhåndværk bringer mad frem med tradition og videreudvikler metoderne og skaber innovative produkter.

 

STUDIETUR TIL SKÅNE – Kulinarisk region, innovation på tradition

Program:

DAG 1: Onsdag d. 2. maj

Kl. 14.30: Busturen starter på Hyllie Station (Malmö Arena), syd for Malmö. Vi danskere skal således stå på toget fra Kbh H kl. 13.47 for at være på Hyllie St. kl. 14.13. HUSK PAS eller kørekort for at krydse grænsen til broderlandet. Det er også muligt at parkere ved Hyllie St., fx i “P-huset Hyllie”, Arenagatan 10. Pris: SEK 27/timer, SEK 140/døgn + brændstof og Øresundsbro.
På bussen introducerer turens deltagere sig for hinanden.

Kl. 15-16.15: ICA i Svedala er en dagligvarebutik i den landsdækkende supermarkeds- og nærbutikskæde ICA. ICA i Svedala ledes af Magnus Karlsson og er med i Smaka på Skånes butikskoncept, Närproducerat och noga utvalt, et koncept, der eksponerer og tilgængeliggør produkter fra butikkens og dens kunders lokalområde.

Kl. 17-18.30: Österlenkryddor producerer urter og krydderier. De er også leverandører af oplevelser som urtevandringer, lavendelfestival og prøvesmagning af is, likør og snaps. Österlenkryddor er en af de 10 virksomheder, der er med i den regionale oprindelsesmærkning, som Smaka på Skåne arbejder med. De er desuden medlemmer af både Matrundan og Regional Matkultur.
Vi bliver budt på kaffe & is her.

Kl. 19.10: Ankomst og tjek ind på Drakamöllans Gårdshotell.

Kl. 19.30: Middagsbuffet samt præsentation af Drakamöllans Gårdshotell & Matrundan.
Matrundan Österlen er en forening med 40 virksomheder, der hvert år i Kr. Himmelfartsferien står sammen om at vise deres gårde og produkter frem for kræsne, oplevelsessøgende madelskere. Vi opfordrer turens deltagere til at tage afsted til Matrundan på egen hånd. Se programmet her eller i printvenlig version her.  

DAG 2: Torsdag d. 3. maj

Kl. 8.30-9: Regional Matkultur præsenter sig efter morgenmaden. Det er et europæisk netværk for regional mad og kulinariske traditioner med leverandører, madhåndværkere, innovatører og oplevelser.

Kl. 9.15-10.45: Vitaby Kyrkby Mejeri på Drakamöllan. Cecilia vandt guld for sin creme fraiche i Sverigesmesterskabet i Madhåndværk i efteråret efter bare at have været i gang som mejerist i 1½ år. Kåringen er et stort skulderklap til en (ny) producent og en blåstempling af hans eller hendes varer, der gerne skulle give positiv omtale og vise sig på bundlinjen. Cecilia producerer desuden mælk, tykmælk [filbunke], smør, mozzarella, halloumi- og fetalignende oste samt blåbæris af mælken fra gårdens dyr.

Kl. 11.15-12.45: Petersborgs Gård, Smedstorp. Her dyrker Hans og Monika først og fremmest sennep og spidskommen. Gården fremstiller sennep og sælger sennepsfrø og andre produkter. Petersborgs Gård er den ene af tre butikker, som parret driver. Om sommeren findes en butik i Ystad og i Lunds Saluhall [Food Hall] med et bredt sortiment af lokale varer. Hans er medlem af Smaka på Skånes “handlarråd”, og har været med fra starten i “Närproduceret og noga utvalt”.

Kl. 13-15: Smakbruket, Tomelila, lunch och studiebesök. Butik, restaurang och cafe med skånska lokala varor och delikatesser.

ELLER

Kl. 13.15-15: Residence Tastecelebration, lunch och studiebesök.

Kl. ca. 16: Malmö Hyllie St. Farvel og tak for denne gang! Tog hvert 10. minut til Kbh H.

Ret til mindre ændringer forbeholdes.

Tilmelding

Det er vores samarbejdspartner, Smaka på Skåne, har ansvaret for økonomien på disse studieture. Derfor er valutaen svenske kroner, SEK, og det er Smaka på Skåne, der tager imod tilmelding, fakturerer og modtager betaling.

DELTAGERBETALING: SEK 750 / ca. DKK 550 ex. moms for hele turen med overnatning i enkeltværelse, forplejning og bus i Skåne som anført i programmet ovenfor. Overnatning i dobbeltværelse er også en mulighed, hvis man kender hinanden i forvejen. Anfør det venligst ved tilmelding.

Specificer desuden ved booking om du er vegetar, veganer, glutenfri, skaldyrsallergiker el. andet.

FRIST FOR TILMELDING [ANMÄLAN] ER D. 26. APR. 2018. Det er vigtigt, at datoen overholdes! Tag gerne beslutningen om din deltagelse nu med det samme, for der er et begrænset antal pladser, og det letter planlægningen for alle parter at få helt styr på tilmeldingerne hurtigst muligt. Du tilmelder dig til Smaka på Skåne på dette link: ANMÄLAN STUDIERESA ODSHERRED

NB! Tilmeldingen er bindende.

Betaling

Når du har tilmeldt dig med opgivelse af CVR-nummer, modtager du en faktura fra Smaka på Skåne. Ved opgivelse af CVR-nummer (organisationsnummer) kan du faktureres uden moms (reverse charge). Der kan kun betales via bankoverførsel. Lav en overførsel til udlandet i din netbank. I feltet, hvor du skal angive, hvem der skal betale gebyret, hak da af i “modtager betaler”. Forvent at modtage fakturaen og at skulle betale den dagen efter sidste tilmeldingsfrist, dvs. omkring mandag d. 30. april.

Deltagerbetalingen udgør ca. 30% af kostprisen for turen. Resan subventioneras av Smaka på Skånes & Nordisk Center for Lokale Fødevarers gemensamma projekt inom Greater Copenhagen-samarbetet, samt av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne.

Vel mødt! Vi glæder os til at se dig.

 

 

By | 2018-04-23T13:29:43+00:00 april 23rd, 2018|