calendar 2017-02-06T10:45:06+00:00

aug
20
man
2018
Seminar og workshop [I/II] – ATTRAKTIVE MADOPLEVELSER, del 1 Dragsholm Slot
aug 20 kl. 14:30 – 18:00

For små og mellemstore virksomheder, der udbyder eller ønsker at udbyde attraktive madoplevelser.

Skab mere attraktive madoplevelser og -events.

Få det bedste ud af smag & oplevelsesdesign. 

MADmekka-partneren Professionshøjskolen Absalon (PHA, tidl. UCSJ) inviterer dig med på det første af to seminarer med workshop, hvor der er fokus på attraktionskraft i madoplevelser, samt smag og oplevelsesdesign.

Vores madkultur er i konstant forandring. Der er kommet øget fokus på det sanselige, kulturelle og sociale møde omkring måltidet, og der skal skabes en helhedsoplevelse omkring måltidet og dets fortælling og rammer. Men der er også stor konkurrence på markedet for madoplevelser, så hvordan skabe en madoplevelse med den største stedlighed og den mest optimale fortælling og oplevelsesdesign? Og hvilken rolle spiller smag og sanselighed for den optimale madoplevelse?

Ved workshoppen tager vi udgangspunkt i konkrete cases, hvor udbydere er lykkedes med at tilbyde attraktive madoplevelser af høj kvalitet for forbrugeren. Vi har fokus på at skabe inspiration til særligt små og mellemstore virksomheder, der udbyder madoplevelser med mulighed for at diskutere egne udfordringer og vækstpotentialer.

Derfor er det relevant:

  • Du bliver præsenteret for ny viden om, hvad der er den grundlæggende og innovative oplevelseskraft i madoplevelser.
  • Der vil være rig mulighed for sparring med andre udbydere af madoplevelser.
  • Din tilstedeværelse og dit input er med til at få din virksomhed til at stå endnu skarpere.

Der vil være snack fra Dragsholm Slot.

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Så alt i alt er det stadig en super god deal for dig. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt da venligst Camilla Pedersen på mail: cavp@pha.dk

 

 

 

aug
25
lør
2018
Event [IIa/IV] – SEED EXCHANGE Farm of Ideas - Lejre
aug 25 kl. 11:00 – 21:00

En MADmekka event for nysgerrige, kvalitetsbevidste forbrugere.

SEED EXCHANGE – gastronomi møder landbrug.

Stjernekok, restauratør og gårdejer, Christian Puglisi, gentager succeses fra 2017 og inviterer til mini-festival på sin prægtige Farm of Ideas ved Lejre. Her fejres gastronomien og det landbrug, der understøtter den på en formentlig underskøn, gylden sensommerdag og -aften. Der vil være en markedsplads, og der vil være lækker mad tilberedt frisk, fra bunden af lokale råvarer, herunder pizza fra BÆST fra stenovnen i Stakladen bagt på lokalt korn og toppet med egen mozarella.

Og her byttes frø – ikke mindst i overført betydning. De frø, der fx hedder økologi, bæredygtighed og planetens fremtid, skal spredes, spire og gro!

Læs mere om arrangementet og se, hvordan du sikrer dig billet til fx langsbordsmiddagen mv. her:
http://www.copenhagencooking.dk

Eventen er udviklet af Farm of Ideas og FOOD i samarbejdet om Copenhagen Cooking & Food Festival 2018.

 

 

Event [IV/IV] – SMAGEN AF KARREBÆKSMINDE Enø Parkering, Madteltet
aug 25 kl. 11:00 – 19:00

SMAGEN AF KARREBÆKSMINDE – ny mini-madfestival.

En MADmekka-event for nysgerrige, kvalitetsbevidste forbrugere.

25. august 2018 afholdes Smagen af Karrebæksminde for første gang. Byens spisesteder laver dejlig mad, og lokale fødevareproducenter tilbyder smagsprøver og lækre varer, der kan købes med hjem.

Madboder og bar holder åbent i tidsrummet 11 og 19. Følgende virksomheder disker op:

  • Enø Grill og Steak House
  • Enø Kød
  • Kanal Kroen
  • Macro
  • Martens Røgeri og Frokostrestaurant
  • Næstved Bryghus, Smålandshavet
  • Vejrø Resort

Mad- og drikkebilletter købes på stedet, så alt hvad du skal gøre er at dukke op i sommerlandet bevæbnet med nysgerrighed, god appetit – og måske badetøj.

Eventen er udviklet af Karrebæksminde Erhvervsforening i samarbejde med Food Organisation of Denmark og Copenhagen Cooking & Food Festival.

 

 

 

aug
30
tors
2018
Event/netværksmøde [Xa/X] – ULTIMATE CHEESE – Raw Milk Cheeses and the Food Authorities Copenhagen Cooking
aug 30 kl. 11:00 – 12:00

Vi har osteekspert Jennifer Kast ovre fra den legendariske osteforretning Neal’s Yard Dairy i London i forbindelse med et MADmekka inspirationsseminar senere på dagen. For dig, der arbejder professionelt med kvalitetsoste og ostehåndværk, inviterer vi til ostefaglig event/netværksmøde. Jenn Kast medbringer smagsprøver og taler om råmælksoste og Neal’s Yard Dairys arbejde med myndighederne ifht. råmælksoste, som NYD sælger 250 tons af om året. Eventen foregår på engelsk. Working title:

Ultimate Cheese – Raw Milk Cheeses and the Food Authorities

A casual thing on the main festival square of Copenhagen Cooking for cheese professionals (producers, mongers, chefs). Jenn Kast will do a talk (some 10-15 min.) of Neal’s Yard Dairy on quality and artisan cheese. The fact that half of NYD’s turnover come from raw milk cheeses is very interesting to us Danes – not to mention the way NYD actively coorporate with the food safety regulators. After that: tasting of cheese from NYDs cheeses and network.

 

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

Vil du også høre alt om forretningsmodellen bag den blomstrende forretning, Neal’s Yard Dairy, så er du også velkommen til inspirationsseminar og workshop senere på dagen. Særskilt tilmelding nødvendig.

 

 

Inspirationsseminar og workshop [X/X] – MAKING LOCAL FOOD A HEALTHY BUSINESS BITE, Bella Center
aug 30 kl. 15:00 – 17:30

Et MADmekka inspirationsseminar med workshops for små og mellemstore fødevarevirksomheder. Underviser: Jennifer Kast, Neal’s Yard Dairy, London. Undervisningen foregår på engelsk.

Making local food a healthy business.

A real life business model based on trusting relationships and community building. 

Neal’s Yard Dairy are exemplary in their work with local food. Through persistent work and on market terms, NYD have succeeded in raising the interest for and the quality of hand-made cheese in the UK. From their three London shops, Neal’s Yard Dairy sell 500 tons of cheese a year (half of which is raw milk cheese) – small scale produce of approx. 40 UK farmhouses and creameries.

Behind the thriving business lies a very special and genuine business model based on trusting relationships and community building.

Jennifer Kast, expert in cheese and community building, will talk about the business, the history, the scale-up, the vision and the work with building strong, trusting relationships. Subsequently she will work with the participants and guide you in applying some of the principles of building relationships and communities to your own businesses.

 

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

Arbejder du selv med kvalitetsoste og ostehåndværk vil der desuden være en ostefaglig event/netværksmøde om formiddagen fra 11-12 på Israels Plads. Her vil Jenn Kast medbringe smagsprøver og tale om råmælksoste og NYDs arbejde med myndighederne ifht. råmælksoste, som NYD sælger 250 tons af om året.

 

 

sep
26
ons
2018
Seminar og workshop [II/II] – ATTRAKTIVE MADOPLEVELSER, del 2 Korsør Madmarked
sep 26 kl. 14:30 – 18:00

For små og mellemstore virksomheder, der udbyder eller ønsker at udbyde attraktive madoplevelser.

Styrk kvaliteten af lokale madoplevelser gennem samarbejde.

Målgrupper, aktører, markedsføring og smag.

MADmekka-partneren Professionshøjskolen Absalon (PHA, tidl. UCSJ) inviterer dig med på det andet af to seminarer med workshop, der vil formidle den nyeste praksisviden inden for udvikling af gode lokale madoplevelser.

På Workshoppen bliver du præsenteret for praktiske eksempler og empirisk viden, om best practice inden for madoplevelser båret af netværksskabelse og målgruppeindsigt, ligesom vi vil præsentere en række fordelagtige måder at markedsføre madoplevelser på. Og sidst men ikke mindst, vil vi arbejde med, hvordan det hele skal spille sammen med det vigtigste – selve smagen og det sanselige i madoplevelsen!

Vi har i workshoppen fokus på at skabe inspiration til særligt små og mellemstore virksomheder der udbyder madoplevelser med mulighed for at diskutere egne udfordringer og vækstpotentialer.

 Derfor er det relevant for dig og din virksomhed at deltage:

  • Du bliver præsenteret for ny viden om målgrupper og netværk indenfor madoplevelser, ligesom vi du vil få inspiration til markedsføring m.v.
  • Der vil være rig mulighed for sparring med andre udbydere.
  • Din tilstedeværelse og dit input er med til at få din virksomhed til at stå endnu skarpere.

Meld dig til ved at trykke på knappen “Registrer” her ovenfor. “Køb” en billet til kr. 0,- og gennemgå tilmeldingsprocessen. Vi har behov for fuldstændige deltagerlister, og det er derfor nødvendigt at melde sig til en person ad gangen. Vi beder bl.a. om virksomhedens navn, CVR-nummer og P-nummer, som findes på cvr.dk. Det er lidt bøvlet, ja, men tilskudsgiverne kræver det til gengæld for, at arrangementet er gratis. Så alt i alt er det stadig en super god deal for dig. Færdiggør din bestilling inden der er gået 25 minutter, ellers må du starte forfra igen. Efter fuldført bestilling modtager du to mails. Det er den anden, der er din booking-bekræftelse.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og skal finde sted senest en uge før afholdelse af arrangementet. Bemærk, at der af hensyn til planlægning og bestilling af forplejning opkræves no-show-beløb på kr. 500,-, hvis du udebliver uden at melde afbud.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt da venligst Camilla Pedersen på mail: cavp@pha.dk

 

 

 

okt
4
tors
2018
Inspirationsseminar – MED GASTRONOMIEN FREMAD! Nordisk Center for Lokale Fødevarer
okt 4 kl. 9:30 – 16:30

Et inspirationsseminar for projektets deltagere: små og mellemstore fødevarevirksomheder samt aktører på fødevareområdet.

 

Med gastronomien fremad!

Dette er arbejdstitlen og idéer til indhold. Ret til ændringer forbeholdes.

Stort seminar, der inspirerer og peger ind i fremtiden med afsæt i erfaringer og resultater i projektet. Krydret med cases fra deltagende virksomheder vil der være oplæg ved de fem partnere, der i det daglige på hver deres måde arbejder professionelt med udvikling på fødevareområdet: FOOD Organisation of Denmark, Roskilde Universitetet, Professionshøjskolen Absalon, Smaka på Skåne og Nordisk Center for Lokale Fødevarer.

Dagen kommer til at handle om lokal mad, mad med identitet, gastronomisk innovation, madoplevelser, markedsforståelse, kobling mellem by og land, tendenser etc. Vi lægger op til, at det bliver en flot dag med et spændende program for alle projektets deltagere, hvor vi samler op, deler viden, netværker og siger tak for denne gang – og på GLÆDELIGT GENSYN i fremtiden!

Skulle du være en fødevarevirksomhed, der har noget på hjerte og som gerne vil være blandt talerne d. 4. oktober, så hører hører vi gerne fra dig. Kontakt i så fald venligst projektleder Arendse Plesner på mail: arendse@nclf.dk eller på telefon: 29 17 18 38.

Ankomst fra kl. 9:30. Seminaret starter kl.10. Fælles frokost vil være en del af arrangementet. Endeligt indhold og program ventes senest sidst i august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Der dukker mange flere arrangementer op i kalenderen over de næste måneder, så hvis du ikke allerede er skrevet på listen til MADmekkas nyhedsbrev, så bliv det ved at sende en mail til arendse@nclf.dk. og skriv “Nyhedsbrev, MADmekka, tak!” i emnefeltet.