Helene Meden Hansen – NCLF’s landmand og formidler

Hvad sker der med fremtidens fødevareproduktion? Hvor tager klimaforandringerne landbruget og forbrugerne hen? Hvordan skal vi anvende vores dyrkbare jord og forvalte vores værdifulde natur?

Hvad skal vi spise i fremtiden, og hvordan sikrer vi en stabil fødevareforsyning som er sund og velsmagende?

Disse spørgsmål er nogle af de væsentligste områder, som jeg beskæftiger mig med.

Grøntsager og planteavl, og hele debatten om en ændret fødevareproduktion, er mit hjertebarn.

Det paradigmeskift, som vores fødevareproduktion gennemgår i øjeblikke,  har mange spæde og spændende udviklingsmuligheder – i hele værdikæden. Fra small-scale dyrkning af nicheafgrøder, selvforsyning, forarbejdning og til innovative markedsføringsstrategier og afsætning.

Min baggrund som cand.comm. og økologisk landmand gør, at jeg har en bred faglighed, som jeg både bruger til praktisk “jord under neglene-forståelse” og formidling af denne viden. Jeg kan sætte mig ind i primærproducentens verden og koble denne med praktikere i den kulinariske fødevarebranche. Det store formål er at bygge bro mellem landbruget, gastronomien og forbrugerne – med stort fokus på lokalt producerede fødevarer og selvforsyning.

Jeg er idealistisk generalist med en bred baggrundsviden inden for fødevarer, politik, landbrug, organisering og den store klimadebat.

Professionelt beskæftiger jeg mig med bl.a.:

– Filmproduktion om Guerande-guleroden og landmand Søren Wiuff

– Praktisk grøntsagsproduktion/planteavl

– Permakulturdesign og selvforsyning

– Rådgivning og erhvervskontakt i Gate 21 projektet ”Cirkulær Sjælland”

– Udvikling og afsætning af lokalt producerede råvarer i gårdbutik-regi

– Skriftlig formidling af landbrugs-og fødevarepolitik, klimaudfordringerne og arealanvendelse

– Formidling af biodiversitet og bæredygtighed

Jeg har mere end 12 års erfaring fra kommunikationsbranchen, filmproduktion, historiefortælling, redigering af lyd/billeder og projektstyring.
Hertil kommer en god portion konceptudvikling, skriftlig formidling, projektledelse, administrative opgaver samt politisk strategi og kommunikation.