Lokal Selvforsyningsfestival i Odsherred 2022

NCLF inviterer i samarbejde med Anneberg Kulturpark og Restaurant Mota til lokal selvforsyningsfestival for små lokale avlere, lokale madhåndværkere og for alle jer, der er nysgerrige på vores lokale kulinariske specialiteter i Odsherred.
Det sker d. 23. og 24. september i Annebergparken.
Årets festival sætter fokus på selvforsyningsbegrebet. Selvforsyning foregår ikke kun i egen baghave. Det udspiller sig også i større fællesskaber – endda kommunalt, regionalt og nationalt, kan vi tale om selvforsyning!

Det er ikke tilfældigt, at vi netop inviterer til lokal selvforsyningsfestival i Annebergs atmosfærefyldte og historiske omgivelser. Ud over de smukke rammer, har Anneberg sin helt egen historie med selvforsyning og lokale fødevarer, som vi lader os inspirere af.
Anneberg, der i sin tid var sindssygehospital, anlagde i 1917 en stor selvforsyningshave, der tjente flere formål. Arbejdet i haven med jorden, frugt og grønt, var faktisk hovedformålet, da det gavnede patienternes mentale ve og vel. Høsten fra haven var med til at mætte både patienterne og de ansattes munde og maver.
NCLF er i samarbejde med Anneberg grundejerforening i gang med at genetablere en lille del af den gamle selvforsyningshave – denne gang med det formål at skabe nye fællesskaber og selvfølgelig at berige Annebergs Parkens beboere og små virksomheder med helt lokalt og frisk frugt og grønt.
Fortællingen om Anneberg giver os en indsigt i fortiden som rækker ud i fremtiden. Når vi taler selvforsyning, er det vigtigt at søge tilbage i tiden og tage det, vi kan bruge med os ud i fremtiden.

Kom og bliv klogere på det og en masse andet, der har med selvforsyning at gøre. I løbet af festivalen giver vi mikrofonen fri og afholder en række talks og masterclasses, der kredser om lokale fødevarer og selvforsyning. Vi lover højt til himlen og masser af plads til samtale, spørgsmål og uenighed. Det vigtige er at vi mødes!
Begge dage rundes af med et fælles uformelt måltid, der forkæler sanserne og hylder vores lokale råvarer.

Festivalen foregår over to dage:

Fredag d. 23/9 er for dig, der dyrker i småskala i eller lige omkring Odsherred, eller som laver fødevarehåndværk af lokale råvarer.
Kom og mød ligesindede og deltag i dagens talks og masterclasses om relevante emner indenfor dit felt.
Vi ønsker at samle alle jer gode lokale jordnære kræfter, så vi kan hilse på hinanden, udveksle erfaringer og ideer og skabe fælles debat og netværk.

Lørdag d. 24/9 disker vi op med hyggeligt marked, der er åbent for alle.
Kom og smag på de lokale herligheder, hils på din lokale avler og madhåndværker, bliv klogere og stil gode spørgsmål til dagens talks.

Nærmere info om festivalen og programmet for de to dage følger.

Har du spørgsmål allerede nu – så skriv til NCLF’s direktør Jesper Zeihlund på jesper@nclf.dk