Faggrupper:

  • Erhvervsrådgivere
  • Landbrugsrådgivere
  • Landdistriktsudvikling

MASTERCLASS I LOKALE FØDEVARER

Lokale fødevarer kan mere end vi tror

Det er forandringernes tid. Det utænkelige, gør sig gældende og vilkår har tvunget os til at ændre vaner og finde nyt indhold i hverdagen.
Vi har på kort tid fået øjnene op for værdien i det lokale – og det skal udnyttes!
De lokale fødevarer bærer et kæmpe potentiale – vi skal bare lære, hvordan vi indfrier det.

Lokale fødevarer gør landområderne særlige. De er derude, lige rundt om hjørnet. Lad os udnytte det og få dem brugt på den rigtige måde. Så vil de give værdi tilbage til lokalsamfundet og tiltrække iværksætteri, arbejdspladser, turisme og bosætning i langt højere grad end nu.
NCLF deler sin vision, viden og erfaring om lokale fødevarer med jer i en række masterclasses.

Hvad får du med hjem?

Vi præsenterer nyeste viden på området og konkrete eksempler på lokal opfindsomhed, der virker og som har bragt godt med sig. Vi ser på cases fra deltagernes virkelighed og sender alle hjem med ny inspiration til, hvordan potentialet i de lokale fødevarer kan høstes.

Hver masterclass er målrettet en specifik faggruppe, så vi sikrer en relevant vinkel på emnet for alle deltagere og har god mulighed for at gå i dybden.
Det er også muligt at få lavet en skræddersyet masterclass til din virksomhed eller organisation, der kan tilrettelægges efter jeres ønsker.

Hvem underviser?

Alle masterclasses afholdes af NCLF’s direktør og medstifter Jesper Zeihlund, der de seneste 20 år har arbejdet med lokale fødevarer ud fra mange forskellige vinkler. Jesper har en praktisk faguddannelse fra den gastronomiske verden og har derefter videreuddannet sig for senere at undervise på diverse universiteter bl.a. i, hvordan man kobler den praktiske erfaring med nyeste forskning. Jesper er en flittigt brugt oplægsholder og meningsdanner i emnet lokale fødevarer.

Jesper har en evne til at tænke i nye muligheder og kreative løsninger. Han er god til at få ting vendt på hovedet, så vi gør op med fastlåste forestillinger, der begrænser nytænkning og udvikling. Jesper arbejder både i det kreative rum, men lægger også vægt på konkret og handlingsorienteret output. Jesper besidder en enorm drivkraft og energi når han underviser, og det er vores erfaring, at det ikke kan undgå at smitte af på deltagerne.

Der vil i alle masterclasses være oplæg fra en eller flere relevante og kompetente gæster udefra, som vil dele deres viden om og perspektiv på emnet med os.

Det praktiske

Masterclass bygges op omkring NCLF’s to seneste bogudgivelser: ”Det Kulinariske spor” og ”Lokale fødevarer efter Corona”.
Deltagerantal: max 15 pers.
Alle masterclass afholdes i lokaler  i det smukke Anneberg kulturpark. Stedet huser et særdeles interessant fødevare miljø, som også vil spille en rolle i forløbet.

Ved et skræddersyet forløb kan afholdelsen foregå et andet sted efter ønske. Vi har via vores store netværk adgang til spændende lokationer overalt i Danmark.

Kontakt NCLF’s direktør Jesper Zeihlund for nærmere information Jesper@nclf.dk