Nationalt Center for Lokale Fødevarer er overgået fra at være en forening til at være et partnerskab.
Medio 2022 lukkede foreningen bag NCLf aktiviteterne ned og indholdet, samt brandet overgik til medgrundlægger og seneste direltør Jesper Zeihlund, der nu er drivende partner bag NCLf.
Et partnerskab har længe været Jesper Zeihlunds ønske, da dagsordenen omkring lokale fødevarer gennem den seneste tid, har udviklet sig voldsomt, både efter coronakrisen, og nu her seneste krigen i Ukraine.
Lokale Fødevarer er dermed blevet en national vigtig dagsorden, som kræver stærke kræfter til at løfte.
Jesper Zeihlund har gennem den seneste tid arbejdet intensivt med at få nogle stærke partnere ombord på NCLF initiativet. Det er lykkedes at få nogle stærke partnere ombord, til blandt andet at videreføre initiativet Kulinarisk Erhvervsnetværk, som nu har både Food og Bio Cluster, Erhvervshus Sjælland, adskillige kommuner, samt en række uddannelsesinstitutioner.
NCLF har gennem længere tid arbejdet på at etablere et fysisk Nationalt videns hus for lokale fødevarer, hvilket ligeledes bliver videreført i samarbejde med Region Sjælland med flere. Det kommende videnshus har hele tiden været tænkt placeret i Anneberg Parken i Odsherred, og dette vil fortsat være hensigten.
Ledende partner i NCLF er medgrundlægger og nuværende ejer af Local Food Mind By Jesper Zeihlund, Direktør Jesper Zeihlund
Local Food Mind er den rådgivende og undervisende del af det tidligere NCLF. Local Food Mind består således af både rådgivning samt Danmarks første akademi for lokale fødevarer.