Foto taget af Goldman Visuals

Gennem sit arbejde i Nationalt Center for Lokale Fødevarer, NCLF, møder faglig leder Jesper Zeihlund en del iværksættere i fødevarebranchen. Dem har han ofte påtaget sig en mentorrolle for, hvor han giver sparring, faglige input og vejledning. Denne form for “kulinarisk fødeslshjælp” tilbyder han nu tre nye iværksættere. Læs med her om hans overvejelser, og hvad de tidligere mentees har fået ud af det:

“Jeg elsker at opleve energien, iderigdommen og skabertrangen i fødevareerhvervet. Men forudsætningerne for succes er voldsomt forskellige for nystartede iværksættere. Nogle produkter, ideer og personligheder – ofte mønsterbrydere – kan vi ikke undvære i erhvervet, hvor udbuddet af fødevarer nok er enormt, men ikke altid særlig mangfoldigt. De har et stort potentiale, men falder ofte mellem de etablerede projektstole. Dem vil jeg gerne hjælpe godt på vej.
Med NCLF har jeg fundet en form, hvor jeg har mulighed for at give maksimal opmærksomhed til tre iværksættere ad gangen. Jeg byder især ind med mit netværk og mine kompetencer, og peger gerne på måder at kommercialisere det skæve eller det nytænkende. Det giver mig energi at få lov til at lege med og følge innovationen på tæt hold.
NCLF er ikke investorer. Det handler ikke om penge men om noget så old-school som praktiske erfaringer og netværk. Fødselshjælp til alternativt tænkende fødevareiværksættere er simpelthen en mangelvare!
Skabertrangen driver værket, og fornøjelsen er total, når mine input får betydning, så nye ideer kan blive til konkrete forretningsmodeller.”

Er du fødevareiværksætter med en nytænkende idé eller vision? Mangler du indspark fra en erfaren fagperson i branchen, og har du ikke mulighed for at få relevant sparring fra andre? Så kan det være, at Jesper Zeihlund & NCLF kan blive din mentor. 

Kontakt Jesper Zeihlund for at drøfte muligheden: Skriv til jesper@nclf. dk eller ring på 51935363

 

Foto taget af Benita Marcussen

Udtalelse fra medejer og stifter af Dansk Tang, Claus Marcussen:

Når man starter en ny virksomhed, er netværk en vigtig ting. Man har nogle fantastiske produkter og ideer, men netværket er noget skal arbejdes for. Her var NCLF – og er stadig – en vigtig partner. Som de skriver på hjemmesiden – ”Vi kobler forbrugere, gastronomi og landbrug – og vi udvikler forretningsmodeller, der gør en forskel i lokalområdet.” Mere præcist kan det ikke beskrives.
Inden vi startede, kunne man ikke finde en drejebog i drift af et tangfirma. Produktet og lysten var der, men netværket skulle bygges op og forretningsmodellerne tilrettes i forhold til, at det var havets grøntsager, vi havde med at gøre.
Jesper Zeihlund er en del af vores advisory board og har på den måde medvirket til, at vi kunne komme i gang med denne lidt specielle fødevare. Vi har oplevet alle NCLF’s medarbejdere optræde meget professionelt inden for deres fagområder, til stor gavn for Dansk Tang. Specielt inden for gastronomi, hotel og catering, har vi nydt godt af NCLF’s kompetencer.

Klik her for at læse mere om Dansk Tang

Foto taget af Benita Marcussen

 Udtalelse fra Michael Weber Andersen, ejer af Tøvestensgården i Slagelse:

Gennem samarbejdet med Jesper og NCLF har jeg fået sparring og råd, der tager udgangspunkt i virkeligheden som landmand og ambitionen om at blive lokal fødevareproducent. Samtidig har jeg mødt en sparringspartner, der praktisk forstår potentialet og styrken i lokal fødevareproduktion og vores projekt. Med Jesper er der ikke langt fra ord til handling – på den måde har han allerede skabt kontakter, som skaber konkret udvikling og fremdrift i vores projekt. Med input og rådgivning fra Jesper og NCLF er jeg blevet skarpere på vores produkt, det rette marked og de rigtige forbrugere.

Klik her for at læse mere om Michael & hans hømælk

Foto taget af Benita Marcussen

Udtalelse fra David Brook Rosen, ejer af Davids Have:

Jeg var så heldig at møde Jesper Zeihlund tidligt i mit læreforløb som gartnerelev og har ofte brugt Jesper Zeihlunds råd, både mens jeg jeg var under uddannelse og især efter jeg har startet mit eget mikro-gartneri. Jesper brænder for lokale fødevarer og har en enorm viden inden for feltet. Hvis jeg har haft en problemstilling i min virksomhed har jeg ofte ringet til Jesper Zeihlund og jeg har altid set lysere på problemet bagefter!

Klik her for at læse mere om Davids Have