Om NCLF

NCLF er et partnerskab mellem Kommuner, Regioner, videns-institutioner, erhvervsfremme aktører og faglige organisationer.
Hos Nationalt Center for Lokale Fødevarer arbejder vi for at indsamle og udbrede viden om brug af lokale fødevarer og skabe udvikling og vækst i samfundet ved hjælp af lokale fødevarer.

Hvad er lokale fødevarer?

Lokale fødevarer er for os et fødevaresystem med en logik, som adskiller sig fra det, vi kender som det industrielle fødevaresystem med afsætning i bulk. Lokale fødevarer er præget af gennemsigtighed, nærhed og kvalitet.  Det handler om, at vi har mulighed for at spise det, som produceres lige rundt om hjørnet. At de fødevarer, som produceres lokalt, også kommer til gavn lokalt – både til at mætte maver, men også som løftestang til beskæftigelse, uddannelse og lokale fællesskaber.
Lokale fødevarer er for os er noget meget enkelt, men også meget komplekst. Og vigtigst af alt – noget vi skal have meget mere af.

Lidt historik

Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) blev skabt i 2016 med støtte fra den daværende borgmester Thomas Adelskov (S) og byrådet i Odsherred Kommune i tæt samarbejde med Holbæk og Kalundborg kommune. Vi ændrede senere navn til Nationalt center for lokale fødevare og blev en selvstændig forening
I 2022 blev foreningen nedlagt til fordel for et nyt partnerskab bestående af stærke nationale videns- og kompetence-organisationer. NCLF navn og indhold overgik i 2022 fra foreningstyret og blev overdraget til grundlægger og tidligere direktør Jesper Zeihlund, der nu er ejer og udviklende ansvarlig for partnerskabet bag NCLF.

Klik her for at kontakte NCLF


Husk også at besøge vores andre sider: www. gastropol.dk og www.odsherredvine.dk