Om NCLF

NCLF er en forening, der fremmer de lokale fødevarer

Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) blev skabt i 2016 med støtte fra borgmester Thomas Adelskov og byrådet i Odsherred Kommune i ryggen.

Vi har siden ændret navn til Nationalt Center for Lokale Fødevarer, og i februar 2020 blev vi en forening.

NCLF´s formål som forening er at fremme lokale fødevarer og skabe vækst i lokalområder ved hjælp af lokale fødevarer.

Det gør vi bl.a ved at:

– Udarbejde kulinarisk DNA for lokalområder
– Udbrede viden om og brug af lokale fødevarer
– Bidrage til bedre fødevarefaglige uddannelsesmiljøer
– Implementere nye fødevaretiltag i den lokale turisme og fremme lokal erhvervsudvikling og iværksættermiljøer inden for fødevarer
– Yde rådgivning og sparring, arrangere events, sælge foredrag og kurser, deltage som samarbejdspartner i forskningsprojekter m.v. og tilbyde vores
medlemmer en række formidlings- og videndelingsaktiviteter, fx konferencer, seminarer, studieture og nyhedsbreve
– Facilitere iværksættere og øvrige erhvervsdrivende, udvikle produkter og
koncepter, medvirke til at udvikle det fødevarefaglige miljø og på kommercielle vilkår teste efterspørgsel i lokalområder.

Lille forening med stort netværk
NCLF er en lille, effektiv organisation med faglig indsigt og kommerciel tilgang, der kobler forskellige faggrupper sammen. Alle i NCLF har konkrete erfaringer fra den fødevarebranche, vi gerne vil påvirke, og vi har et bredt netværk indenfor gastronomi & restauranter/kantiner, landmænd & landbrugsorganisationer, detailhandel, grossister, indkøbere, forarbejdere og forædlere.

Bestyrelse med erfarne profiler fra fødevarebranchen
NCLF’s bestyrelse udgøres af en række erfarne og kompetente profiler fra fødevarebranchen, der bidrager med forskellige vinkler på den fælles agenda:
At fremme de lokale fødevarer og den kulinariske kvalitet.

NCLF’s Bestyrelsesformand:
– Lotte Eiskjær Andersen, chef for Torvehallerne i København

NCLF’s Bestyrelsesmedlemmer:
– John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd
– Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune
– Jacob Jensen, finansordfører for Venstre
– Claus Henriksen, tidligere køkkenchef på Dragsholm Slot
– Mie Heinfelt Hansen, Direktør Mercuri Urval
– Lene Tvedegaard, Ejer af Gartneri Toftegaard

NCLF’s medarbejdere
NCLF’S team udgøres af:
– Kokken Linda Hinze, som bruger sine kulinariske kompetencer til at undervise og udvikle produkter
– Projektleder Marie Klintrup
– Direktør Jesper Zeihlund har en kokkebaggrund og er en aktiv oplægsholder og foregangsmand indenfor emner som bl.a. lokale fødevarer og oplevelsesøkonomi i fødevaresektoren.

Klik her for at kontakte NCLF


Husk også at besøge vores andre sider: www. gastropol.dk og www.odsherredvine.dk