OM NCLF2018-11-21T10:40:41+00:00

Om NCLF

Hvad er NCLF?

NCLF arbejder for mere kvalitet og variation i den danske fødevarebranche – fra bonde til bord.
Vi rådgiver i kulinarisk produktudvikling og forretningsudvikling og påvirker samfundet, så vi bliver rigere på smag, kvalitet og kulinarisk dannelse.
Vi er i dialog med alle, der har samme målsætning – lige fra de små økologiske nicheproducenter til de større, industrielle landbrug.

Vi er en lille, effektiv organisation med faglig indsigt og kommerciel tilgang, der kobler forskellige faggrupper sammen. Alle i NCLF har konkrete erfaringer fra de brancher, vi gerne vil påvirke, og vi har et bredt netværk indenfor gastronomi & restauranter/kantiner, landmænd & landbrugsorganisationer, detailhandel, grossister, indkøbere, forarbejdere og forædlere.

NCLF er på nuværende tidspunkt finansieret af Odsherred Kommune. Da vi blev dannet i 2016, var vi en klassisk, dialogbaseret projektorganisation. Men i begyndelsen af 2018 ændrede vi strukturen og lagde an til at blive en selvstændig, økonomisk enhed. Målet er, at vi i 2019 bliver en forening, der yder kommerciel rådgivning indenfor kuliarisk forretnings- og produktudvikling i hele Danmark.

Det gør vi:

  • Vi rådgiver i kulinarisk produkt og forretningsudvikling
  • Vi hjælper branchen med at tilføre råvarer og produkter gastronomisk kvalitet og variation, så gastronomien skaber nytænkning til hele fødevareerhvervet
  • Vi gør oplevelsesøkonomien relevant for hele fødevarebranchen. Oplevelsen tilfører produkter, råvarer og serviceydelser merværdi og kundeloyalitet
  • Vi skaber nye forretningsmodeller i hele branchen, fra landbrug til forbruger
  •  Vi tror på, at “den enes udfordring er den andens løsning”. Derfor matcher vi fødevareaktører, som kan have gavn af hinanden, på tværs af værdikæden.

Vil du se konkrete eksempler?

Vi har samlet en liste over NCLF’s mange cases – klik her for at læse mere

Hvem er vi?

Medarbejdergruppen udgøres af Helene Meden Hansen, der er landmand og trives med både at have fingrene i jorden og at formidle resultaterne. Kokken Linda Hinze, som bruger sine kulinariske kompetencer til at undervise og udvikle produkter. Magister & projektleder Arendse Plesner, der tager hånd om det store MadMekka-projekt og samler trådene. Carolina Kromann Wåhlin, der er journalist med solid erfaring indenfor fødevarer & gastronomi, giver historierne liv. Antropologen Charlotte Bach Laurents, som elsker at påvirke de kommunale systemer, så både unge og ældre får bedre mad. Og vores faglige leder, Jesper Zeihlund, der har en kokkebaggrund og er én af branchens mest aktive oplægsholdere og foregangsmænd indenfor emner som bl.a. lokale fødevarer og oplevelsesøkonomi i fødevaresektoren. Klik her for at kontakte os