Om NCLF

Fra nordisk til nationalt

Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) blev skabt i 2016 med støtte fra borgmester Thomas Adelskov og byrådet i Odsherred Kommune i ryggen.

Gennem de seneste år har vi med de lokale råvarer i fokus arbejdet meget konkret med at koble forbrugere, gastronomi og landbrug. Et på alle måder bæredygtigt koncept, som vi breder endnu mere ud i fremtiden, når NCLF fra 2020 bliver en forening.

Vi har ændret navn til Nationalt Center for Lokale Fødevarer, og fra 2020 vil hele Danmark være vores arbejdsplads, når vi bliver en forening, der tilbyder kommerciel rådgivning indenfor kulinarisk forretningsudvikling til både private og offentlige, iværksættere og veletablerede fødevareproducenter i hele landet.

Man kan som fx privat virksomhed, offentlig styrelse eller kommune blive medlem af foreningen, hvis man ønsker vores hjælp til at løse konkrete opgaver.

Det gør vi:

  • Vi rådgiver i kulinarisk produkt – og forretningsudvikling
  • Vi arrangerer Food Camps – gastronomisk teambuilding med fagligt indhold for fødevarebranchen, hvor man kommer ud og høster, plukker og tilbereder lokale råvarer
  • Vi hjælper branchen med at tilføre råvarer og produkter gastronomisk kvalitet og variation, så gastronomien skaber nytænkning til hele fødevareerhvervet
  • Vi gør oplevelsesøkonomien relevant for hele fødevarebranchen. Oplevelsen tilfører produkter, råvarer og serviceydelser merværdi og kundeloyalitet
  • Vi skaber nye forretningsmodeller i hele branchen, fra landbrug til forbruger
  •  Vi tror på, at “den enes udfordring er den andens løsning”. Derfor matcher vi fødevareaktører, som kan have gavn af hinanden, på tværs af værdikæden.

Vil du se konkrete eksempler?

Klik her for at se en liste over NCLF’s mange cases

Hvem er vi?

NCLF arbejder for mere kvalitet og variation i den danske fødevarebranche – fra bonde til bord. Vi udvikler forretningsmodeller, der gør en forskel i lokalområdet.

Vi er en lille, effektiv organisation med faglig indsigt og kommerciel tilgang, der kobler forskellige faggrupper sammen. Alle i NCLF har konkrete erfaringer fra den fødevarebranche, vi gerne vil påvirke, og vi har et bredt netværk indenfor gastronomi & restauranter/kantiner, landmænd & landbrugsorganisationer, detailhandel, grossister, indkøbere, forarbejdere og forædlere.

Medarbejdergruppen udgøres af Helene Meden Hansen, der er landmand og trives med både at have fingrene i jorden og at formidle resultaterne. Kokken Linda Hinze, som bruger sine kulinariske kompetencer til at undervise og udvikle produkter. Carolina Kromann Wåhlin, der er journalist med solid erfaring indenfor fødevarer & gastronomi, giver historierne liv. Og vores faglige leder, Jesper Zeihlund, der har en kokkebaggrund og er én af branchens mest aktive oplægsholdere og foregangsmænd indenfor emner som bl.a. lokale fødevarer og oplevelsesøkonomi i fødevaresektoren. Klik her for at kontakte os

Husk også at besøge vores andre sider: www. gastropol.dk og www.odsherredvine.dk