Om NCLF

Hos Nationalt Center for Lokale Fødevarer arbejder vi for at udbrede viden om og brug af lokale fødevarer og skabe udvikling og vækst i landdistrikterne ved hjælp af lokale fødevarer. Det gør vi bl.a. ved at styrke kompetencerne indenfor niche og småskala fødevareproduktion, rådgive om forretningsudvikling og skabe lokale fødevarefællesskaber. Vi har vores udgangspunkt i Odsherred, men arbejder i hele landet og inviterer alle, som deler vores vision, til at være med.

Hvem er vi?

I NCLF har vi en stærk faglig indsigt og kommerciel tilgang, som vi kobler med erfaringer fra den fødevarebranche, som vi gerne vil påvirke. Vi har et bredt netværk indenfor gastronomien, landmænd og landbrugsorganisationer, detailhandel, grossister, indkøbere, forarbejdere og forædlere. Derfor bidrager vi til at skabe helhedsorienteret forandring inden for fødevareområder.

Hvad er lokale fødevarer?

Lokale fødevarer er for os et fødevaresystem med en logik, som adskiller sig fra det, vi kender som det industrielle fødevaresystem med afsætning i bulk. Lokale fødevarer er i stedet præget af gennemsigtighed, nærhed og kvalitet. Hvor vi har mulighed for at spise det, som produceres lige rundt om hjørnet. At de fødevarer, som produceres lokalt, også kommer til gavn lokalt – både til at mætte maver, men også som beskæftigelse, uddannelse og lokale fællesskaber. Lokale fødevarer er for os derfor noget meget enkelt, men også meget komplekst. Og vigtigst af alt – noget vi skal have meget mere af.

Lidt historik

Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) blev skabt i 2016 med støtte fra den daværende borgmester Thomas Adelskov (S) og byrådet i Odsherred Kommune. Vi har siden ændret navn til Nationalt Center for Lokale Fødevarer, og arbejder nu som et selvstændigt center, med Odsherred kommune som tæt samarbejdspartner.

Bestyrelse med erfarne profiler fra fødevarebranchen

NCLF’s bestyrelse udgøres af en række erfarne og kompetente profiler fra fødevarebranchen, der bidrager med forskellige vinkler på den fælles agenda:
At fremme de lokale fødevarer og den kulinariske kvalitet.

NCLF’s Bestyrelsesformand:
– Lotte Eiskjær Andersen, chef for Torvehallerne i København

NCLF’s Bestyrelsesmedlemmer:
– John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd
– Thomas Adelskov, byrådsmedlem Odsherred Kommune
– Jacob Jensen, finansordfører for Venstre
– Claus Henriksen, tidligere køkkenchef på Dragsholm Slot
– Mie Heinfelt Hansen, Direktør Mercuri Urval
– Lene Tvedegaard, Ejer af Gartneri Toftegaard

NCLF’s medarbejdere
NCLF’S team udgøres af:
– Kokken Linda Hinze, som bruger sine kulinariske kompetencer til at undervise og udvikle produkter
– Projektleder Marie Klintrup
– Direktør Jesper Zeihlund har en kokkebaggrund og er en aktiv oplægsholder og foregangsmand indenfor emner som bl.a. lokale fødevarer og oplevelsesøkonomi i fødevaresektoren.

Klik her for at kontakte NCLF


Husk også at besøge vores andre sider: www. gastropol.dk og www.odsherredvine.dk