Om NCLF

I NCLF arbejder vi for en stærk lokal fødevare kultur

De lokale fødevarer er noget af det, der adskiller landområderne fra byerne. Det er på landet, det vi spiser, dyrkes og ofte også forarbejdes.
Det er noget af det der gør landområderne helt særlige.
Mange egne har sin helt egen kulinariske fødevarer DNA. I Odsherred består rygraden i høj grad af Lammefjords grøntsager, vin, tang og frugt. Det er nogle af de elementer, der egner sig særlig godt til det odsherredske klima og terroir.
Hvordan udnytter vi det til, at få hele lokalområdet til at blomstre endnu mere op, når det gælder det lokale sammenhold, områdets erhverv, iværksætteri, turisme, gastronomi, bosætning, uddannelse og sundhed.
Det har vi i NCLF en masse praktisk erfaring, løsninger og holdninger til.

Lille organisation med stort netværk
Vi er en lille, effektiv organisation med faglig indsigt og kommerciel tilgang, der kobler forskellige faggrupper sammen. Alle i NCLF har konkrete erfaringer fra den fødevarebranche, vi gerne vil påvirke. Vi har et bredt netværk indenfor gastronomi & restauranter/kantiner, landmænd & landbrugsorganisationer, detailhandel, grossister, indkøbere, forarbejdere og forædlere.

NCLF er født og bosat i Odsherred. Vores arbejde tager derfor udgangspunkt i de lokale fødevarer og aktører i og omkring Odsherred.
Vores tilgang til lokale fødevarer afhænger ikke af geografi – den kan bruges alle steder i landet, der rummer et potentiale indenfor lokale fødevarer.

Lidt historik
Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) blev skabt i 2016 med støtte fra den daværende borgmester Thomas Adelskov (S) og byrådet i Odsherred Kommune. Vi har siden ændret navn til Nationalt Center for Lokale Fødevarer, og arbejder nu som et selvstændigt center, med kommunen som tæt samarbejdspartner.

NCLF´s formål er at skabe udvikling i lokalområder ved hjælp af lokale fødevarer.

Det gør vi bl.a ved at:

– Udarbejde kulinarisk DNA for lokalområder
– Udbrede viden om og brug af lokale fødevarer
– Bidrage til bedre fødevarefaglige uddannelsesmiljøer
– Implementere nye fødevaretiltag i den lokale turisme og fremme lokal erhvervsudvikling og iværksættermiljøer inden for fødevarer
– Yde rådgivning og sparring, arrangere events, sælge foredrag og kurser, deltage som samarbejdspartner i forskningsprojekter m.v. og tilbyde vores
medlemmer en række formidlings- og videndelingsaktiviteter, fx konferencer, seminarer, studieture og nyhedsbreve
– Facilitere iværksættere og øvrige erhvervsdrivende, udvikle produkter og
koncepter, medvirke til at udvikle det fødevarefaglige miljø og på kommercielle vilkår teste efterspørgsel i lokalområder.

Bestyrelse med erfarne profiler fra fødevarebranchen
NCLF’s bestyrelse udgøres af en række erfarne og kompetente profiler fra fødevarebranchen, der bidrager med forskellige vinkler på den fælles agenda:
At fremme de lokale fødevarer og den kulinariske kvalitet.

NCLF’s Bestyrelsesformand:
– Lotte Eiskjær Andersen, chef for Torvehallerne i København

NCLF’s Bestyrelsesmedlemmer:
– John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd
– Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune
– Jacob Jensen, finansordfører for Venstre
– Claus Henriksen, tidligere køkkenchef på Dragsholm Slot
– Mie Heinfelt Hansen, Direktør Mercuri Urval
– Lene Tvedegaard, Ejer af Gartneri Toftegaard

NCLF’s medarbejdere
NCLF’S team udgøres af:
– Kokken Linda Hinze, som bruger sine kulinariske kompetencer til at undervise og udvikle produkter
– Projektleder Marie Klintrup
– Direktør Jesper Zeihlund har en kokkebaggrund og er en aktiv oplægsholder og foregangsmand indenfor emner som bl.a. lokale fødevarer og oplevelsesøkonomi i fødevaresektoren.

Klik her for at kontakte NCLF


Husk også at besøge vores andre sider: www. gastropol.dk og www.odsherredvine.dk