PROJEKTER2018-09-11T11:49:07+00:00

NCLF projekter

Greater Copenhagen – fremtidens MADmekka

Forretningsudvikling for fødevareerhvervet, der giver nye vinkler på værdikæden fra jord til bord, fra land til by, fra producent til forbruger, griber trends, videndeler, styrker og udbygger netværk og markeder. Projektet tilbyder virksomhederne et overflødighedshorn af netværksmøder, seminarer og workshops, der er faciliteret af førende kræfter inden for erhvervsudvikling, fødevarer og gastronomi.

Læs mere om MADmekka | Besøg Greater Copenhagen.

Partnere: Professionshøjskolen Absalon, Roskilde Universitet, FOOD Organisation of Denmark og Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin

Et liv med mad gør dig glad

Handler om at udvikle og etablere et anderledes og nytænkende fagligt miljø for fødevarer og gastronomi, hvor der skabes tætte samarbejder og kobling mellem uddannelse og virksomheder, der blandt andet inviteres indenfor til fælles produktudvikling og videndeling.

Partnere: Hotel- & Restaurantskolen, NCLF & Odsherred Kommune.

WasteTaste

Samarbejde om ny teknologi og forskning forvandler affald til nye fødevarer.
Producenter af frugt og grønt har en kæmpe overskudsproduktion hvert år. Ca. 100.000 tons spiseligt mad bliver i bedste fald brugt til kvægfoder og i værste fald smidt ud. Sammen med virksomheden WTT, Københavns og Aarhus Universitet og flere producenter går vi i WasteTaste-projektet nye veje og producerer innovative sunde produkter ud fra restprodukter, frasorterede grøntsager osv. Der bliver udviklet helt ny teknologi til bæredygtige produktioner i projektet.

Partnere: WTT, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og producenter på Lammefjorden.

10. klasse fødevarelinje

Startskuddet er gået til etablering af et stærkt, tværfagligt uddannelsesmiljø. Nordens største brancheskole inden for hotel, restaurant og turisme går lokalt.
Efter sommerferien 2016 åbnede Hotel- og Restaurantskolen dørene til en 10. klasse fødevarelinje og et grundforløb i Fårevejle.
Næste sommer forventer vi at få følgeskab af EUX-uddannelsen som ernæringsassistent og EUC Roskildes grundforløb til de grønne uddannelser samme sted.

Partnere: Odsherred Kommune, Hotel- & Restaurantskolen og Roskilde Tekniske Skole.

Forprojekt for NCLF

NCLF blev skabt bl.a. med støtte fra LAG med visionen om at udfolde det udviklingspotentiale, der ligger i Geopark Odsherreds stedbundne ressourcer, der anvendes som omdrejningspunkt for en bæredygtig udvikling med fokus på mangfoldighed, nicheproduktion, uddannelse, innovation, entreprenørskab og tværfaglige samarbejder.

Partnere: LAG Midt Nordvestsjælland og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.